Sıfır araba fiyatları düşecek mi? Sıfır otomobil fiyatları ne zaman düşecek?

İlk kez sıfır otoda iskonto devri başladı, yani fiyatta indirime gidildi. 2 ay öncesine kadar sıfır vasıta bulunamıyordu yalnız artık sıfır araçlar gün yüzüne çıktı. Bazı bayiler yüzde 3 ile 5 oranında iskonto programa başladı. Peki, Sıfır araba tutarları düşecek mi? Sıfır araba tutarları ne vakit düşecek?

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunanİstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel “Bazı araçlarda yüzde 3 ile 5’e kadar indirimler yapıldığını görüyoruz. Bu rahatlamayı sene sonuna doğru daha çok hissedeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanlığı tarafınca ortaya konan uygulamaların etkilerini müspet bir halde göstermeye başladığını belirten Ertemel, “Uygulama sonrası spekülatif fiyatların önüne geçilmiş durumda. Şu an birkaç neden neticesinde talepte de azalma olduğundan, ikinci elde fiyat artışlarının durduğunu söyleyebiliriz. Denetimlerin sıkı tutulması, yurttaşlarımızın fazla fiyat taleplerine mukamele vermemesi ve sıfır araçta yaşanmış olan tedarik sorunlarının olabildiğince azalması neticesinde, bu tür araçlar eskisi gibi satılamamakta ya da alıcı bulmamaktadır. Dolayısıyla bir müddet sonrasında denenen bu yöntemler de tesirini yitirecektir” şeklinde konuştu.

“Sıfır araçta istek temmuz ayında yüksek olsa da ikinci el piyasasında azalmış durumda” Ertemel şu şekilde devam etti: “Krediye erişimde yaşanmış olan zorluklar talepteki azalmanın mühim nedenlerinden bir tanesi. Yönetmelik etkisiyle ticari maksatlı vasıta alan bireysel kullananların yani kayıt dışı ticaret yapan kişilerin yüzde 40’a yakınının siparişlerini iptal ettiğini söyleyebiliriz. Bu sayede gereksinim maksatlı araba almak isteyen yurttaşlarımızın isteği öne çekilmiş oldu.”

Emir Ceran
Gündem Editörü – emir.ceran@haberler.com Haberler.com – Gündem

Gündem Ekonomi Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort