SIFIR ATIK GÜNÜ MİNİKLERLE KUTLANDI

Bu sene ilki 30 Mart’ta kutlanan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” etkinlikleri kapsamında, hazırladığı sıfır atık projeleri ile Türkiye’de misal olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi küçük öğrencilerle bir araya gelmiş olarak sıfır atığın önemini anlattı.

Türkiye tarafınca BM Genel Kurulu’na sunulan “sıfır atık” önerisinin geçen sene kabulünün sonrasında ilk kez bu sene 30 Mart günü “Uluslararası Sıfır Atık Günü” olarak dünya genelinde kutlanmaya başladı. Hazırladığı ‘Sıfır Atık’ projeleri ile Türkiye’ye misal olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda mahalli ve küresel düzeyde karşılaşılan çevresel problemlerin üstesinden gelmek için büyük gayret harcıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı hazırladığı projeleri öğrencilere aşılamak için 23 Nisan İlkokulu’nda uygulama düzenledi. Çevre mühendisleri, öğrencilere tabii kaynakların kullanımı, insan sağlığına makul etraf koşullarının yaratılması ve sıfır atık ile ilgili malumat verdi.

PROJELERLE TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Şehirdeki yırtıcı depolama alanlarının yeniden tabiata kazandırılması, metan gazının enerjiye dönüştürülmesi gibi çoğu çevreyi koruyan projeyi önemle sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği pilot projelerle Sıfır Atık hareketine mühim destek sunar sağlıyor. Türkiye’de bir ilk olan ‘Atıksız Ada” Projesi başta olmak suretiyle ‘Tarlada Sıfır Atık Projesi’, ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi’, ‘İlaç Atık Toplama Projesi’, ‘Mutfakta Sıfır Atık Projesi’, her ilçede ‘Sıfır Atık Caddesi’ gibi çoğu projeyle gündemi meşgul eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, atıksız bir hayat için öncülük ediyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort