Sivas’ta patates bereketi

Türkiye’de patates üretiminde ilk sıralarda bulunan Sivas’ta bu sene toplam ürün beklentisi yüksek.

Tarım ve hayvancılık sektöründe gün geçtikçe ivme kazanan Sivas, patates üretiminde de adından laf ettiriyor. Bu sene Sivas’ta 18 bin dekar alanda tohumluk patates, 72 bin dekar alanda ise yemeklik patates olmak suretiyle toplam 90 bin dekar alanda üretim gerçekleştirildi. Bu alandan aşağı yukarı 74 bin ton sertifikalı patates tohumluğu ve 360 bin ton yemeklik patates üretimi gerçekleşmesi bekleniyor.

Kangal-Gürün içinde bulunan tohumluk patates tarlasını ziyaret eden Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız’dan malumat aldı.

Sivas’ta gün geçtikçe ekilen arazi miktarı ve ürün çeşidinin arttığını anlatım eden Vali Şimşek; “Bizler her vakit çiftçimizin yanındayız, yakınındayız. Fırsat buldukça çiftçilerimizi arazide ziyaret ediyoruz. Hem onlara kolaylıklar dileriz hem de yürüttüğümüz proje çalışmalarının neticelerini yerinde görme fırsatımız oluyor. Sivas’ta gün geçtikçe ekilen arazi miktarı artıyor. Yine ürün çeşitliliği de artıyor. Devletimizin desteği ile çiftçilerimizin de gayreti ile gün geçtikçe daha fazla arazi ekiliyor. Bugün burada bir patates üreticimizi ziyaret ediyoruz. Başka bölgelerimizde de şu an buğday hasadı, Gürün’de kayısı hasadı, ayçiçek hasadı olacak. Belirtiğim gibi gün geçtikçe üretim ve çeşitliliğimiz artıyor.” dedi.

REKOR REKOLTE BEKLENİYOR

Sivas’ta bu sene üstün dereceli ölçüde patates rekoltesi beklendiğini anlatım eden Vali Şimşek, şunları kaydetti: “Yine aynı şekilde patates üretimimiz de artıyor. Özellikle tohumluk patates üretimine biz ehemmiyet veriyoruz ve istek ediyoruz ki çiftçilerimiz katma kıymeti yüksek tohumluk patates üretimine ağırlık versin ve Sivas ilimiz de bu anlamda oldukça elverişli bir bölge. Bu sene aşağı yukarı 90 bin dekarlık alanda patates ekimi yapıldı ve inşallah bu sene üstün dereceli bekliyoruz. Yaklaşık 445 bin tonluk toplam ürün beklentimiz var ve bunun aşağı yukarı 75 bin tonu da tohumluk patates olacak. İnşallah bu çalışmalarımız ve çabalarımızla ilimizdeki çiftçilerimizi daha fazla katma kıymeti yüksek ürünlere yöneltmiş olacağız. İnanıyorum ki Sivas’ımız sanayide yakaladığı ivmeyi tarımda da yakalayacak ve daha fazla üretim gerçekleştireceğiz daha fazla istihdam gerçekleştireceğiz.”

sivas-1.jpg

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort