Siz fark etmeden cildi kupkuru yapıyor! Antibakteriyel yazmasına aldanmayın

1- GÜN BOYU KÜLOTLU ÇORAP GİYMEK

Uzmanlar gün boyu külotlu çorap giymenizi önermiyor. Her 3-5 saatte bir değiştirilmeleri icap ettiğini söyleyen uzmanlar ilaveten tane pedleri 4 saatte bir, ağır olması halinde 2 saatte bir değiştirilmesinin daha doğru bulunduğunu söyledi.

2- KULAK ÇUBUKLARI

Doktorlar kulaklara daha dikkatli davranmayı ve pamuklu çubuklarla temizlemeyi bırakmayı öneriyor. Kulaklarınızı parmağınızdaki bezden daha ufak bir şeyle temizlemeyin. Çalışmalar ilaveten kulak çubuklarının kullanılmasını önermiyor zira etkili değiller ve hatta yaralanmaya niçin olabilirler.

3- HER GÜN PEELİNG YAPMAK

Yeni cilt her 6 haftada bir yenilenir ve peeling aslında cildin kurumasına ve tahriş bulunmasına niçin olur. Duşta lif kabağı kullanmak aslında işe fayda bir peeling yöntemidir. Haftada sadece iki kez lif kabağı kullanmak cildiniz için yeterlidir.

4- TABANLIKLARIN DEĞİŞTİRİLMEMESİ

Düzenli kullanımla 6-12 ay içinde tabanlıklarınızı değiştirmeniz daha doğru olacaktır. Çünkü bir müddet sonrasında Ayakkabınızın tabanlıkları bakteriler sebebiyle fena kokmaya başlarlar. Bu yüzden çorapsız kundura giymek sıhhatli değildir.

5- YÜZE ANTİBAKTERİYEL SABUN KULLANMAK

Cildinizi kurutan ve tahriş eden temizleyicilerden uzak durmak daha sağlıklıdır. Bu nedenle antibakteriyel olanlar da dahil olmak suretiyle sert sabunlardan kaçının. Bu tür sabunlardaki antibiyotik madde, cildin nemlendirici yağlarını emer.

6- ELE ANTİBAKTERİYEL SABUN UYGULAMAK

Elleriniz için de her gün antibakteriyel sabun kullanmayı bırakmak daha iyidir. Üreticiler, bileşenlerin günlük kullanım için ve uzun süre güvenilir bulunduğunu kanıtlamamıştır. Ayrıca sade sabunun daha azca etkili olduğuna dair bir delil yoktur.

7- DİŞLERİ SERT FIRÇALAMAK

Bir çalışma, dişlerinize hafifçe baskıdan fazlasını uygulamanın ya da 2 dakikadan uzun süre fırçalamanın onları daha pak yapmadığını göstermiştir. Ayrıca ağız sağlığı problemleri riskini de artırabilir.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort