SMA ve ALS gibi sinir ve kas hastalarına güzel haber

Ankara Etlik Şehir Hastanesi, açıldığı günden bugüne dek hastalara daha iyi sıhhat hizmeti vermek için çalışmalarına devam ediyor. Doğuştan ya da sonradan gerçekleştirilen omurilikteki ön boynuz motor nöron hücrelerinde, sinir-kas kavşağında ve sinirlerde ya da kasın kendinde gerçekleştirilen anormallikler kararında oluşan hastalıklar, artık Nöromusküler Tedavi Merkezi’nde tedavi edilecek. Düşen Müsküler Distrofi (DMD), SMA ve yetişkin hastalarda da ALS gibi sık sık görülen rahatsızlıkların teşhis ve tedavinde mühim rol oynayacak olan merkez, böylece daha kaliteli sıhhat hizmeti vermeyi hedefliyor. Son devre gelişmiş modern tıbbi ekipmanlarla donatılmış olan merkez, uzman doktorlar ve sıhhat personeli ile hastaların durumunu yakın takip ederek, gerektiğinde özelleştirilmiş tedavi uygulamaları kurmayı amaçlıyor.

DİĞER BRANŞLARDAN DA DESTEK ALINABİLECEK

Nöromusküler hastalıklar biriminde çocuk nöroloji, yetişkin nöroloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının yanı sıra psikolog, fizyoterapist, toplumsal hizmet uzmanı, tıbbi yazman ve bir hemşirenin vazife alacağını belirten Ankara Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Nörolojisi Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Deniz Yüksel, “Etlik Şehir Hastanesinde ilaveten danışmanlık hizmeti alabileceğiniz birçok dal bulunmaktadır. Bunlar; çocuk ve ergen ruh sağlığı, yetişkin psikiyatri, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, enfeksiyon hastalıkları, anestezi ve reanimasyon, patoloji, tıbbi genetik, ergoterapi, dil konferans terapisti gibi birçok branştan yardımcı alabilmekteyiz. Bu nedenle hastanemizin avantajlı bulunduğunu düşünüyorum” dedi.

Yaklaşık 30 senedir kas ve sinir sistemi hastalığı yaşayan emekli öğretmen Fahri Ayan, hastalığının ilk başladığında ileri durumda olmadığını fakat zaman içinde durumunun ağırlaştığını söyleyerek, “Değişik hastanelerde ve fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde kaldım. Tabii yaşla birlikte hastalığım da ilerledi ve buraya geldim. 1 buçuk aydır buradayım. Buraya geldiğim zamanda aldığım fizyoterapi neticesinde hastalığımın iyileşmesinde şaşırtıcı bir büyüme laf konusu. İyileşmeme en büyük faktör de lüzumlu aletin olması ve devamlı fizik tedavi almam. Hastalığın en büyük tedavisi moraldir, motivedir ve gelen hastaya iyi davranmadır. Ben bunu fazlasıyla gördüm. Bu da ben inanıyorum ki ben ve benim gibi hastaların iyileşmesine katkı sağlıyor. Yatağımızdan buraya gelirken bizi getirip götürmüş olan arkadaşlar var. Saatinde gelip saatinde çıkıyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort