Soda ve maden suyu aynı mıdır? Soda ve maden suyu arasındaki fark nedir?

Genellikle soda ve madensuyunun aynı bulunduğunu düşünen ve karıştıran çoktur. İkisi arasındaki farkı idrak etmek için en başında soda ve madensuyunun etiketleri denetim edilmelidir. Aynı gibi düşünülse de soda ve madensuyunun içerikleri farklıdır. Peki, soda ve maden suyu arasındaki ayrım nedir? Soda ve maden suyu aynı mıdır?

SODA VE MADEN SUYU ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Soda, içme suyuna karbondioksit gazı eklenmesi kararında elde edilir. Sodanın içindeki köpükler de karbondioksit vasıtası ile oluşur.

Maden suyu ise yeraltı kaynaklarından elde edilmiş tabii ve yararlı bir sudur. Yer almış olduğu kaynağın özelliklerini içerir. Maden suyunun içerisinde; demir, potasyum, magnezyum, bikarbonat ve silikat gibi mineraller yer alır.

Soda ve maden suyu arasındaki farkı anlamanın en basit yolu, meşrubat şişesinin üstünde bulunan etiketi okuyup incelemektir.

Her iki içeceğin de mideyi rahatlatma tesiri vardır fakat maden suyu mideyi rahatlatmadan ilkin yarar sağlar adeta mineral deposudur.

Soda ise içinde maden suyu gibi mineraller barındırmaz. Soda, düzgüsel içme suyunun içine CO2 eklenerek elde edilmiş bir içecektir.

MADEN SUYU NEDİR?

Maden suyu, içerik açısından oldukça zengindir ve bağırsakların rahatlamasına yardımcı olur. Böbrek fonksiyonlarının dengelemeye yardımcı olur.

Maden suyu; cildin gereksinim duyduğu minerali, suyu karşılayarak cildin canlı ve gerilmiş olmasını sağlar.

Spor yaptıktan sonrasında kaybedilen mineral ve tuzun geri katılması için maden suyu tüketmek yardımcı olabilir. Ayrıca egzersizden sonrasında maden suyu içmek, tok tutarak zayıflamayı sağlayabilir.

Sağlık açısından oldukça yararlı olan maden suyu, yemeklerden alınan minerallerin emilimini kolaylaştırır.

Maden suyunun içindeki karbondioksit gazı, içeceğin içinde mikroorganizma oluşmasını önler.

Maden suyunun kalori kıymeti yoktur. Vücuttaki sıvı elektrolit dengesini sağlar.

Sodanın içinde yüksek miktarda bulunan bikarbonat, midenin asit dengesini bozarak sindirimi geciktirir.

Ülser ve gastrit rahatsızlığı olan kişilerin maden suyu tüketmesi, pepsin adlı mide asidini aşırı düzeyde artmasını önler. Böylece maden suyu, ülserin negatif etkilerini hafifletmeye yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort