Soğan kürü nasıl yapılır? Soğan kürü faydaları neler?

Kadınlarda tane rahatsızlığına iyi geldiği söylenen soğan kürü bağışıklık sistemi içerisinde öneri ediliyor. Evde yapabileceğiniz soğan kürü tarifini sizler için derledik. Peki, Peki, soğan kürü iyi mi yapılır? Soğan kürü yararları neler?

Metabolizmaya bağlı hastalıklar ortaya çıkmış olduğu andan itibaren bu rahatsızlıkların önlenmesi için birtakım tabii kürler yapılabilir. Evde meydana getirilen tabii kürler sıhhat problemlerini çözmede mühim bir rol oynuyor. Özellikle de soğan suyu kürü doğru bir halde yapıldığında zayıflamada de olabildiğince etkilidir.

Fazla kilosu olan kişiler soğan kürünü uygulayarak hızlıca kilo verebilirler. Bunun yanı sıra polikistik over sorunu yaşayan kişiler ile menopoza giren hanımlar da soğan kürünü uygulayabilirler. Soğan suyu kürünü uygularken birtakım detaylara dikkat etmek gerekiyor.

SOĞAN KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?

Öncelikle yemeklik orta boy bir kuru soğan kabuğuyla beraber sirkeli suda bekletilir. İyice dezenfekte olan soğan daha sonra soğan suyu kürü için kullanılır.

Bu kürün etkili olması için de soğan kabuğu ile beraber kullanılmalıdır. Sirkeli suda bekletilen soğan dört bölüme bölünür.

Bir kabın içerisinde kaynatılan klorsuz suyun içine dörde bölünen soğan eklenir. Bu halde soğan aşağı yukarı beş dakika iyice kaynatılır. Hazırlanan bu soğan suyu sabah ve akşam boyu aç karnına içilir.

Bu küre ise 15 gün süresince devam edilir. Soğan kürü kesinlikle 6 aydan ilkin yeniden edilmemelidir.

SOĞAN KÜRÜ NE İÇİN KULLANILIR?

Soğan suyu kürü tabii bir şifa deposu olarak bilinmektedir. Bu kür doğru bir halde uygulanmış olduğu takdirde birçok hastalığın da önüne geçilebilir.

Soğan suyu kürü kesinlikle doğru bir halde hazırlandıktan sonra 15 gün ara vermeden uygulanmalıdır.

Soğan suyu kürü zayıflamada olabildiğince etkilidir. Özellikle hanımlarda miyom, polikistik over, kıl dönmesi, menopoz ve gebe kalma gibi durumlarda soğan suyu kürü tedavi edici bir özelliğe de sahiptir.

Soğanın içerisinde A, B ve C vitamini bulunuyor. Fosfor, iyot ve kükürt açısından da varlıklı olan soğan suyu kürü vücutta mühim bir antibiyotik rolü görüyor.

Soğan suyu bunun yanı sıra hazım sistemini rahatlatarak hazmı da kolaylaştırıyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort