Son dakika Ek MTV kararı 2023! İptal oldu mu, iade olacak mı?

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nca, ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle meydana getirilen başvuru, milyonlarca vasıta sahibinin gündeminde. Peki, ek MTV kararı belirtildi mı? Ek MTV iptal mi? Para iadesi yapılacak mı? Ödeyenler ne yapacak? İşte mevzunun bütün detayları…

Son dakika Ek MTV kararı 2023! İptal oldu mu, iade olacak mı?

ensonhaber.com

Ek MTV, vasıta sahiplerinin ödemekle mükellef oldukları MTV ücretine ayrıca bir MTV daha ödemelerini gerektiren geçici bir uygulama.

Uygulama, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen depremin neden olduğu ekonomik kayıpları telafi edebilmek için çıkarılan bir kanun kapsamında, 15 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girdi.

Araç sahipleri tek sefere mahsus olmak suretiyle yalnızca 2023 senesinde ek MTV ödemekle mükellef oldu.

Vatandaşlar ek MTV’yi öderken; Anayasa Mahkemesi, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle meydana getirilen müracaat kabul etti.

Ödeme yapanlar, iptal olup olmayacağına dair kararı merakla bekliyor. Bu kapsamda “Ek MTV kararı belirtildi mı”, “Ek MTV iptal oldu mu”, “Ek MTV iade edilecek mi” soruları gündemde yer alıyor.

İşte 28 Eylül 2023 ek MTV kararı…

Son dakika ek MTV kararı 2023! İptal oldu mu, iade olacak mı?

Ek MTV iptal mi?

Yüksek Mahkeme, düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle meydana getirilen başvurunun ilk incelemesini yaparak, dosyayı esastan görüşmeye karar vermişti.

Başvuru, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nca 28 Eylül Perşembe günü esastan görüşülerek karara bağlanacak.

AYM’nin iptal kararı vermemesi halinde ikinci taksiti kasım ayında ödenecek ek MTV’den 2 taksitte toplam 30 milyar lira gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort