Son dakika… Gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan meydana getirilen açıklamada, “2 Ekim tarihinde Halk Tv adlı kanalda gösterilen bir programda Ayşenur Arslan’nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafınca meydana getirilen saldırıya yönelik sarfettiği laflara dair ‘Terör örgütü propagandası yapma’ ve ‘Suçu ve suçluyu övme’ suçlarından tahkîkat başlatılmıştır” denildi.

RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısı ile alakalı bir programda söylenen sözlerden dolayı Halk TV ve Ayşenur Arslan ile alakalı araştırma başlatıldığını açıkladı.

RTÜK Başkanı Şahin, toplumsal medya hesabı üstünden yapmış olduğu paylaşımda, “Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz olası değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile ihtimaller içinde bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete bütün milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve alakalı şahıs ile alakalı lüzumlu araştırma hemen başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

PROGRAMI KALDIRILDI

Halk TV’den Ayşenur Arslan’ın reaksiyon çeken açıklamaları nedeniyle “Canlı yayında edilen talihsiz laflar nedeniyle programı sonlandırma sonucu aldık” açıklaması geldi.

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Canlı yayında “Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist, üstünde ya da otomobilde uzaktan kumandalı patlayıcı bulunduğunu bilmiyordu. Çünkü gelip hiç bir şey yapamadan ölünmez. Bu benim aklıma takılan şeylerden birisi” diyen Ayşenur Arslan, tecavüz için kullanılması planlanan aracın niçin Ankara’dan çalınmadığını sorguladığı konuşmasıyla reaksiyon çekmişti.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort