Son Dakika: TFF’den yabancı kuralı açıklaması! Yeni dönemde sınırsız tescil ve 500 bin TL detayı…

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve TFF 1. Lig oyuncu uygunluklarında meydana getirilen düzenlemeleri resmen açıkladı.

Yapılan yeni düzenleme kapsamında, mevcut A ekip sıralamasında bulunabilecek en çok yabancı sayısı korunurken tescil sayısındaki sınır kaldırıldı ve 500.000 TL alt yapı fon bedeli ödemesi eklendi.

İŞTE TFF’NİN AÇIKLAMASI

TFF Yönetim Kurulu tarafından, kulüplerimize süren aktarım sürecinde kolaylık sağlamak ve A Takım Listelerini daha huzurlu oluşturabilmeleri amacıyla, yabancı kuralı korunarak 2022-2023 Futbol Sezonu İlan Edilmesi Gereken Hususlar’ın “Süper Lig Futbolcu Uygunluğu” ve “TFF 1. Lig Futbolcu Uygunluğu”nda yeni bir düzenlemeye gidildi.

Buna göre; Süper Lig kulüplerinin A Takım Listesinde bulunduracağı en çok 14 yabancı kuralı devam edecek olup, aktarım devri içinde yabancı oyuncu transferlerini daha huzurlu yapabilmeleri için imzalamış oldukları sözleşmeler tescil edilecektir.

Transfer devri bitiminde ise A Takım Listesine yazılacak 14 yabancı futbolcu haricinde kulübe tescili süren yabancı futbolcular, müsabakalarda oynayamayacağı gibi her bir futbolcu için kulüpler Federasyona 500.000 TL alt yapı fon bedeli ödeyecektir.

Söz mevzusu düzenleme ile TFF 1. Lig kulüpleri için de A Takım Listesinde 8 yabancı uyruklu oyuncu bulundurma kuralı devam edecek, fakat kulüpler aktarım sürecinde yeni yabancı uyruklu transferlerini tescil ettirme imkanı bulacaktır.

Transfer devri sonunda 1. Lig kulüplerinin sözleşmeli oyuncu sayısı 8’in üstüne çıkmış olduğu takdirde, A Takım Listesine alınmayan oyuncular müsabakalarda oynayamayacaktır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort