Son dakika…İstanbul güne yağmurla uyandı! Bu saatlere dikkat

İstanbul’da birkaç gündür tesirini sürdüren ve yer yer su baskınlarına yol açan yağış, gece geç saatlerde şehrin birtakım kesimlerinde yeniden başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca meydana getirilen uyarıların ardından, beklenen yağmur gece saatlerinde başladı ve sabah saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışa döndü. Sabaha karşı tesirini iyice arttıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar torba gibi malzemelerle kendini korumaya çalışırken bazıları ise otobüs duraklarına ve bina altlarına sığındı.

Dışarıda yağmura yakalanan vatandaşlar kendini güvenliğini sağlamak için yol ararken bir kişinin yağmura aldırmadan spor yapması ise dikkat çekti.

BİRÇOK İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji tarafınca pazar günü için çoğu ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Adana, Samsun, Osmaniye ve Hatay’a sarı ve turuncu kodlu; Ankara, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Nevşehir, Rize, Sİnop, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat, Kırıkkale, Şırnak, Yalova, Amasya, Artvin, Bingöl, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Zonguldak, Batman, Bartın, Karabük ve Düzce’ye sarı kodlu uyarı verildi.

İSTANBUL’DA RİSK DEVAM EDİYOR! BU SAATLERE DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da süren sağanak yağışla alakalı izahat yaptı. Orhan Şen yapmış olduğu açıklamada, “Esas güçlü yağış 12’den sonrasında ya da 10’dan sonrasında olur. Bunun yanı sıra yağış alan bölgeler var. Sel meydana getirecek yağışlar gece yarısından sabaha kadar olabilir. Yarın öğlene kadar bu yağışların İstanbul’da olmasını tahmin ediyoruz. Yağışlar öğleden sonrasında terk ediyor Anadolu’ya doğru gidiyor. Hatay ve Osmaniye civarında güçlü yağışlar var. Gece yarısından sonrasında bu yağışı bekleyebiliriz. Yarın öğlene kadar risk devam ediyor.” dedi.

VALİ GÜL DÜN UYARMIŞTI

İstanbul Valisi Davut Gül, “İstanbul’da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla ahenkli olarak süren yağışların başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere, il genelinde güçlü olması bekleniyor. Yağışların yarın(bugün) sabah saatlerinden itibaren tesirini artırarak güçlü olacağı tahmin edilmektedir.” uyarısında bulundu.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort