Sophia Loren kimdir? – Elips Haber

20 Eylül’de 89 yaşına giren efsanevi İtalyan oyuncu Sophia Loren’in evinin banyosunda düştüğü, kalçasında birtakım kırıkların oluştuğu ve uyluk kemiğinde ameliyat gerektiren ciddi bir kırık olduğu öğrenildi. Sevenleri ve merak edenleri ise Sophia Loren’in kim olduğunu, yaşamını ve kariyerini merak ediyor.

Sophia Loren kimdir?

Sofia Costanza Brigida Villani Scicolone (d. 20 Eylül 1934, Roma), ustalaşmış olarak malum adıyla Sophia Loren, İtalyan oyuncu. Amerikan Film Enstitüsü tarafınca Klasik Hollywood sinemasının en büyük hanım yıldızlarından biri olarak nitelendirilmiştir. Loren, 2022 itibarıyla Hollywood sinemasının Altın Çağı’ndan hayatta kalan son büyük yıldızlardan biridir ve AFI’nin sıralamasında yaşayan tek kişidir.

Bir güzellik yarışmasına katıldıktan sonrasında oyunculuk dersleri almaya teşvik edilen Loren, 1950 senesinde on altı yaşlarındayken sinema kariyerine başladı. On senenin başlarında, 1956’da Paramount’la yapmış olduğu beş filmlik kontrat internasyonal kariyerini başlatana kadar birkaç ufak rolde yer aldı. Bu dönemde oynadığı filmler içinde The Pride and the Passion, Houseboat ve It Started in Naples gibi filmler bulunmaktadır. 1950’lerde cinsel açıdan özgürleşmiş bir benlik olarak filmlerde boy gösterdi ve zamanın en tanınan seks sembollerinden biri olarak kabul edildi.

Sophia Loren yaşına karşın bütün dikkatleri üstüne topladı! Güzelliğiyle  herkesi... - Magazin Haberleri

Loren, Vittorio De Sica’nın yönetmekte olduğu Kızım ve Ben (1960) filmindeki Cesira rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü’nü kazanarak İngilizce olmayan bir dildeki performansıyla Oscar kazanan ilk oyuncu oldu. En İyi Kadın Oyuncu branşında Kızım ve Ben; Dün, Bugün, Yarın (1963); İtalyan Usulü Evlilik (1964, bu filmle ikinci kez Oscar’a aday gösterildi); Güneş Çiçekleri (1970); Yolculuk (1974); Özel Bir Gün (1977) ve Onca Yoksulluk Varken (2020) isimli filmlerle yedi kez David di Donatello Ödülü kazanarak rekoru elinde tutmaktadır. Beş hususi Altın Küre (Cecil B. DeMille Ödülü dahil), bir BAFTA Ödülü, bir Laurel Ödülü, bir Grammy Ödülü, Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Volpi Kupası ve Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandı. 1991 yılında, hayat boyu başarılarından kaynaklı Akademi Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Tezene nedir? Bozkırın Tezenesi ne demek?

Tezene nedir? Bozkırın Tezenesi ne demek?

1980’lerin başından itibaren Loren filmlerde daha nadir yer almayı tercih etti. O tarihten bu yana Prêt-à-porter (1994), Daha Hınzır İki Adam (1995) ve Nine (2009) gibi filmlerde rol aldı.

Sophia Loren, 89, undergoes emergency surgery after suffering fall in  bathroom at Switzerland home - ABC News

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort