Sosyal konutta gençlere yüzde 20 kontenjan var

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara – Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz 1 Ağustos’ta meydana getirilen kabine toplantısının sonrasında “Cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal mesken hamlesini başlatıyoruz” açıklamasını yapmıştı. Erdoğan, mesken projesinin bütün detaylarını 13 Eylül’de Ankara’da açıklayacak. Önceki gün meydana getirilen kabine toplantısının sonrasında Bakan Kurum, yeni toplumsal mesken projesiyle alakalı birtakım bilgileri açıkladı.

İşte o detaylar:

– Kampanya, “konut”, “konut arsası” ve “sanayi siteleri”ni kapsayacak.

– Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gaziler için kampanya kapsamında hususi saptanca ayrılacak.

– Sosyal konutlar, 81 ilin tamamını kapsayacak. Konutlar yatay mimari, sıfır atık uyumlu, iklim dostu malzemeler, yenilenebilir enerji sistemi gibi özelliklere haiz olacak.

– Kampanyaya başvurmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekecek. Ayrıca başvurucuların, projenin bulunmuş olduğu il sınırları içinde 1 yıldan uzun süredir ikâmet ediyor olması ve TOKİ’den daha ilkin mesken satın almamış olması şartı getirilecek.

– Kampanyaya başvurabilmek için hanehalkı gelir sınırı İstanbul’da 16 bin TL, öteki illerde 14 bin TL olacak. Hanehalkı ismi altında sadece bir adet müracaat yapılabilecek.

– Konut sahibi olmak isteyen ergenler için bir yaş sınırı olacak. Bu sınırın 30 olarak belirlenmesi planlanıyor. Gençlere yüzde 20’ye yakın saptanca ayrılacak.

– Ankara’da ve İstanbul’da yapılacak mesken sayısı yüksek olacak.

– Konutlar için belirlenecek aylık taksit, asgari ücretlinin ödeyebileceği bir miktar olacak.

– 240 aya varan vade opsiyonu getirilecek.

– Kampanya, dar gelirliler, orta ve orta derslik üzerine hitap edecek.

– Bankalar da ürem anlamında vatandaşa yardımcı sunacak.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort