SpaceX, kişi başı 55 milyon dolardan uzaya 3 kişi gönderdi

ABD’li feza mekiği ve füze üreticisi SpaceX, her biri 55 milyon dolar ödeyen 3 ziyaretçiyi Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) gönderdi.

BİLİM 08.04.2022 20:52

SpaceX, şahıs başı 55 milyon dolardan uzaya 3 şahıs gönderdi

Abone Ol google-news

SpaceX, Amerikalı, Kanadalı ve İsrailli olmak suretiyle 3 iş insanını ve refakatçi olarak Amerika Havacılık ve feza Ajansı (NASA) eski astronotu Michael Lopez-Alegria’yı bir haftadan fazla sürecek feza yolculuğu için dünya yörüngesine fırlattı.

Florida’daki Cape Canaveral Uzay Üssü’nden UUİ’ye meydana getirilen yolculukta bulunan Larry Connor, Mark Pathy ve Eytan Stibbe adlı iş insanları SpaceX’in iki sene süresince NASA astronotlarını taşımasının sonrasında feza istasyonuna götürmüş olduğu ilk hususi yolcuları oldu.

UUİ’nin gezinsel ziyaretçilerinin, füze yolculuğu, konaklama ve bütün yemekler için şahıs başı 55 milyon dolar ödeyeceği, feza istasyonunda Rusya’ya ait bölümün haricinde her alanı gezebileceği belirtildi.

Geçen sene bir milyarder ve konuklarını üç günlük bir mahrek yolculuğuna çıkaran SpaceX’in ikinci kez gerçekleştirdiği hususi feza uçuşundaki 4 yolcusunu otomatik kapsülüyle 19 Nisan’da geri getirmesinin planlandığı bildirildi.

NASA’nın senelerce feza istasyonunu ziyaretçilere açma fikrine karşı çıkmasına rağmen Rusya’nın uzun uzun yıllardan beri UUİ’ye ve ondan ilkin Mir Uzay İstasyonu’na ziyaretçi taşımış olduğu biliniyor. (AA)

Günün Önemli Manşetleri

Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort