Sultangazi’de faciadan dönüldü! Babasının kamyonetini kaçıran çocuk dehşet saçtı

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Esentepe Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 16 yaşında olduğu öğrenilen A.E., arkadaşı ile beraber babasının çalmış olduğu iş yerine gelerek, kapı önünde park halindeki kamyoneti kaçırdı. Kamyonet ile dolaşmaya başlayan çocuklar, ara sokaklara girerek aşağı yukarı 10 araca çarparak zarar verdiler. İlk olarak girdikleri sokakta park durumunda bulunan iki arabaya çarpıp zarar veren çocuklar, kaçarken aynı sokak üstünde bulunan motosiklete çarpıp savururken, bir arabaya daha çarptı.

Sokaktaki vatandaşlar ve çocuklar sağa sola kaçışırken, kamyonet ile kaçmaya süren çocuklar girdikleri değişik sokaklardaki diğer araçlara da zarar verdiler. Kaçan evlatların peşinden izleyerek diğer araçlara ve kendilerine zarar vermemeleri için motosiklet ile giden bir yurttaş ise, önlerini keserek evlatları durdurdu. Durdurulan çocuklar vaka yerine gelen polis ekipleri tarafınca karakola götürülürken, araçları ziyan olan vatandaşlar ise çocuklardan şikayetçi oldular.

“SOKAĞA KAMYONET GİRDİ VE YUKARIDA BİR ARABAYA VURDU”

Sokakta yaşayan Ferdi Engin adlı vatandaş, “Burada duruyorduk arkadaşlarla beraber. Çocuklar falanda burada oynuyordu. Bir anda sokağa kamyonet girdi ve yukarıda bir arabaya vurdu, aynasını kırdı. Fark edemedik, sonra sarı arabaya vurunca peşinden seslendik. Hiç durmaksızın bu motorda çanta vardı, motoru yıktı. Bu arabanın üstüne doğru buradan sola dönüp alt sokağa girdi, orada da birkaç arabaya vurmuş. Sonra yukarıdan döndü, şurada iki sokak arkada önünü keserek durdurduk. Daha sonra iki adet inen çocuktu zaten. Araç babasının firma aracı imiş, kaçırmışlar. Babasının da haberi yokmuş. Sonrasında buradaki vasıta sahipleri falan hepsi şu an karakolda anlatım veriyorlar. Bizim burada mahallede setler vardı inşaatlar yapılırken, hep söküp attılar. Sonrasında başvurduk gelip kurmadılar. Burada çocuklar oynuyor ve riskli durumda. Belediyeden ricamız gelsinler artık şu mahallenin sorunlarını çözsünler, biz de bu biçim şeylerden mağdur kalmayalım. Ailelerden de lütfen duyarlı olmalarını rica ediyoruz, çocuklarınıza dikkat edin. Çocuklarınızın içerisinde bulunmuş olduğu vasıta bir evladı ezmiş olsaydı sorumlusu kim olacaktı. Maddi hasar karşılanır fakat manevi hasar mutlaka karşılanamaz” dedi.

Yanına almış olduğu bir arkadaşı ile beraber babasının çalmış olduğu iş yerine ait kamyoneti kaçıran A.E. aşağı yukarı 10 araca çarparak zarar verirken, o anlamış olur emniyet kamerasına yansıdı. Görüntülerde evlatların kaçırdıkları kamyonetle bir sokağa girdikleri, sokakta bulunan vatandaşlar ve evlatların sağa sola kaçıştıkları, kamyoneti kaçıran evlatların ise araçlara çarparak kaçtıkları görülüyor.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort