Şüpheli ölüm davasında 7 sanık ifade değiştirdi: Cezaevine girmemek için “İntihar etti” dedik, vicdanımız rahat değil

Isparta‘da göğsündeki silah yarasıyla götürülmüş olduğu hastanede yaşamını yitiren Mehmet Çetin Akay’ın (30) intihar ettiğini öne devam eden 6’sı tutuklu 7 sanık, duruşmada ifadelerini değiştirdi. Sanıklar, Emrah Öz’ün elindeki tabancanın kazayla ateş almasıyla Akay’ın yaşamını kaybettiğini, cezaevine girme korkusuyla ‘İntihar etti’ diye anlatım verdiklerini söyledi.

Olay, 21 Ocak’ta Bahçelievler Mahallesi’ndeki şehirlerarası otobüs terminalinin arkasındaki 108. Cadde’de meydana geldi. Saat 19.00 sıralarında Mehmet Çetin Akay, göğsünden tabancayla vurulmuş halde ilçedeki hususi hastaneye götürüldü. Akay, müdahaleye karşın kurtarılamadı. Polis meydana getirilen inceleme sonrası 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler Ali Öz, Emrah Öz, Ramazan Gürdal, Mehmet Ali Gürdal, Berkant Ak ve Abdurrahman Tilki, ifadelerinin sonrasında sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı. O.K. ise tutuksuz yargılanmak suretiyle özgür kaldı. Şüpheliler ile ilgili Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın dün görülen duruşmasında tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan O.K., hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıkların SEGBİS vasıtasıyla savunmaları dinlendi. Sanık yakınları ve Mehmet Çetin Akay’ın anası ile 3 kız kardeşi, müdahil olarak duruşmaya katıldı. İştirak durumunda katliam işleme ve kabahat delillerini giderme suçlarından haklarında ağırlaştırılmış yaşam boyu ve 20 sene hapis cezası istenen sanıklar, barış ceza hakimliğinde verdikleri ifadeyi değişiklik yapmak istediklerini söyledi. Sulh ceza hakimliğinde Mehmet Çetin Akay’ın intihar ettiğini özetleyen sanıklar, duruşmada Emrah Öz’ün elindeki silahın kazara ateş almasıyla Akay’ın vurulduğunu söyledi.

Şüpheli ölüm davasında 7 sanık anlatım değiştirdi: Cezaevine girmemek için 'İntihar etti' dedik, vicdanımız huzurlu değil

Duruşmada savunmasını yapan Abdurrahman Tilki, “Otogardaki iş yerinde oturduğumuz esnada Emrah elindeki silahı yukarıya aşağı salladı. Bu sırada silah aniden patladı. Karşısında oturan Mehmet Çetin Akay, yan tarafa devrildi. Boynuna yakın bölgede yarasını görür görmez vurulduğunu anladık. Panikle ne yapacağımızı bilemedik. Büronun arkasındaki camdan sarkıtarak araçla hastaneye götürdük. Hastaneye 7-8 dakikada ulaştık ve yaşıyordu. Bir süre sonrasında öldüğü haberini aldık. Ali Öz, ‘Bu iş kazayla oldu, intihar etti dersek tutuklanmayız’ dedi. Biz de cezaevine girme endişesiyle o an bu fikri kabul ettik. Vicdanımız huzurlu değil. Burada verdiğimiz ifadelerin geçerli olmasını istek ediyoruz” dedi.

Tutuklu sanıklardan Ali Öz, şunları söyledi: “Olay tamamiyle kazayla oldu. Hastaneye yetiştirmek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Hastane önünde beklerken bir hasta bakıcı yanıma geldi, ‘Abi intihar mı etti?’ lafı üstüne bu düşünce aklıma geldi. Arkadaşlara da ifadelerini bu yönde vermelerini istedim. Tek amacım kardeşim Emrah’ı korumaktı. Dördüz bebekleriyle 7 evladı var. Hapse girerse zor duruma düşeceklerini düşündüm. Mehmet’in yarası omuzunda olunca iyileşeceğini ümit etmiştim.”

Şüpheli ölüm davasında 7 sanık anlatım değiştirdi: Cezaevine girmemek için 'İntihar etti' dedik, vicdanımız huzurlu değil

Ali Öz‘ün ‘Yaşatmak için her çabayı gösterdik’ lafı üstüne mahkeme başkanı “Neden ayyuka çıkar olmaz 112’yi aramadınız?” diye sordu. Ali Öz, “Ambulans gelinceye kadar zaman kaybetmemek için kendimiz götürelim, diye düşündük. Zaten 8 dakika sonrasında hastaneye ulaşmıştık” karşılığını verdi.

Mahkeme başkanı sanıklara, “Silahın üstünde meydana getirilen incelemede parmak izi bulunamadı. Silahı kim temizledi?” diye sordu. Sanıklar, “Biz temizlemedik” diye yanıt verdi. Ali Öz ise “Polis temizlemiş olabilir. Bizimle uğraşanlar vardı” yanıtını verdi.

Silah elindeyken kazayla ateş aldığını özetleyen sanık Emrah Öz ise şu şekilde konuştu: “Olayın olduğu gün Mehmet Çetin Akay ile ben, daha ilkin tanıdığımız Ö.Ç. ile alacak verecek sebebiyle kavga ettik. Akşam yazıhanede otururken Mehmet belindeki silahı çıkararak, ‘Silah bugün patlasaydı adamı vuracaktım’ dedi. Ben de ‘Silahı ver’ diyerek, elimi uzattım. Silahı alırken şarjörü çıkarmak için düğmeye bastığımda silah ateş aldı. Ne bulunduğunu anlayamadım. Mehmet yana devrilince latife yapıyor sandık. Berkant yarasını gösterince vurulduğunu anladık. Silahı da yanıma alarak, yaralı arkadaşı hastaneye götürdük. Amacım polise her şeyi itiraf etmekti. İsteyerek olmuş, kasıtlı bir vaka yoktu. ‘İntihar etti’ yalanı sonradan ortaya çıktı. Vicdanen rahatsızım. Mehmet ile bir husumetim, tartışmam olmadı. Kendisi ile oldukça samimiydik.”

Duruşmaya müdahil olarak katılan Mehmet Çetin Akay’ın anası Yüksel Aydınlı, sanıkların yalan söylediğini, oğlunu planlayarak kasten öldürdüklerini söyledi. Sanıklardan şikayetçi bulunduğunu belirten Aydınlı, Emrah Öz ile Abdurrahman Tilki’nin defalarca eve gelip ‘Oğlunun bizlere borcu var. Sürekli kaçıyor, telefonlarımıza bakmıyor. Ortaya çıkmazsa bulduğumuz yerde öldürürüz’ diye tehdit ettiklerini iddia etti. Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Isparta İntihar Ali Öz 3. Sayfa Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort