Suzan Sabancı kimdir? – Elips Haber

Suzan Sabancı nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Suzan Sabancı’nın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Suzan Sabancı aratılıyor. Suzan Sabancı, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Suzan Sabancı’nın biyografisini haberimizde derledik…


Cevheri Güven kimdir?

Suzan Sabancı kimdir?

Suzan Sabancı, Belkıs ve Erol Sabancı çiftinin kızı olarak 1965 senesinde doğdu. Türk iş kadını, Sabancı ailesinin 3. dönem üyesi.

Suzan Sabancı Dinçer, Akbank Yönetim Kurulu Başkanlığı’na 28 Mart 2008 tarihinde seçilmiştir. Bu pozisyonundan ilkin Akbank Yönetim Kurulu’nda 11 sene murahhas üye olarak vazife yapmıştır.

Sabancı Dinçer’in 20 senenin üstünde bankacılık deneyimi vardır. 1989 senesinde Akbank’ta Hazine Bölüm Başkanı olarak vazife alan Sabancı Dinçer, 1994 senesinde da Akbank’ta Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Sabancı Dinçer, 1997 senesinde Fon Yönetimi ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Murahhas Üye, 2000 senesinde ise bütün konulardan görevli Murahhas Üye olarak Yönetim Kurulu’na atandı.

Sabancı Dinçer, lisans öğrenimini İngiltere’deki Richmond College’da Finans ve Uluslararası Pazarlama üstüne yaptı. Sabancı Dinçer, ilaveten ABD’de Boston Üniversitesi’nden işletme branşında lisans üzeri (MBA) dereceye sahiptir.

Lüksemburg fahri konsolosu olan Sabancı Dinçer, bunun yanı sıra National Bank of Kuwait Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi, Blackstone Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi, Chatham House Mütevelli Heyeti Üyesi, Institute of International Finance’in Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelişmekte Olan Ülkeler Danışma Kurulu Üyesi, DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı, Global İlişkiler Forumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Forum İstanbul Onursal Danışma Kurulu Üyesidir.

Sabancı Dinçer ilaveten The Prince’s Charities Danışma Kurulu Üyeliği, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, Endeavor Türkiye Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Akbank Sanat Danışma Kurulu Üyeliği, TÜSİAD Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

2007 senesinde Financial Times tarafınca Türkiye’deki büyük ihtimalle en kuvvetli iş hanımı olarak tanımlandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort