Tan Sağtürk  kimdir, kaç yaşında nereli?

Devlete Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk kimdir? Tan Sağtürk kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Tan Sağtürk kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Tan Sağtürk kimdir? Tan Sağtürk kimdir kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Tan Sağtürk kimdir biyografisini haberimizde derledik…


Şazelilik tarikatı nedir? Şeyh Ubeydullah El Kadiri kimdir? Şazelilik tarikatı lideri kim?

Tan Sağtürk kimdir? Devlete Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bale Bölümü mezunudur. Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France, Fransız Devlet Balesi Ballet National De France Baş dansçısı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş dansçılığı, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Kıbrıs bale ve dans okulları kurucusudur. Tan Sağtürk Bale ve Dans Eğitim Merkezi’ni açtı. Fransız Devlet Balesine yapılma Soude-ve Je ne Regrette Rien (Edit Piaf) isimli yapıtı bulunmaktadır.

Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesinde koreografisini yapmış olduğu “Kalp Sesi Projesi” isimli yapıtı sahnelendirdi. FOX’ta yayımlanan Bez Bebek isimli dizide Hakan karakterini canlandırdı ve TV reklamlarında rol almıştır. Aynı zamanda Göztepe taraftarıdır. 

15 Eylül 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü oldu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort