Tarhana değil nirvana olacak! 1-2 kaşık ilave edin…

Havalar soğur soğumaz tencerelerde kaynamaya başlayan tarhana çorbası, milyonların favorisi. Bir de pişirme tekniklerini uygularsanız, lezzeti nirvanaya taşıyacaksınız.

Tarhana değil nirvana olacak! 1-2 kaşık ilave edin...

ensonhaber.com

Ortadoğu, Balkanlar ve Türkiye’nin sofrasında yer bulan tarhana çorbası, tam bir şifa kaynağıdır.

Yaz aylarından fermente edilerek hazırlanan tarhana, kışın tencerelerde kaynar.

Tarhana, genelde domates, biber, soğan, sarımsak, nane ve öteki baharatlar gibi sebzelerin ve otların karışımından yapılır. Bu sebzeler yoğurt ya da su ile karıştırılır ve sonrasında bu karışıma un eklenir.

Fermente olan tarhana karışımı, gıda kıymeti olabildiğince yüksek bir gıda haline gelir.

Herkesin tarhana çorbası pişirme tekniği farklıdır. Birkaç püf nokta ile lezzetine lezzet katmanızı sağlayacağız.

1- Salçayı sarımsakla kavurun

Çorbanın salça sosunu hazırlarken birkaç diş sarımsak atmayı dikkatsizlik etmeyin. Hem besleyici, hem de lezzet verici olacaktır.

Tarhana değil nirvana olacak! 1-2 kaşık ilave edin...

2- Baklagil takviyesi

Tarhana çorbasına taneli olması açısından bir avuç nohut ya da yeşil mercimek ekleyebilirsiniz.

Tarhana değil nirvana olacak! 1-2 kaşık ilave edin...

3- Hafif ferahlık

Kuru nane eklediğiniz tarhana, alttan gelen aromasıyla daha da nefis olacaktır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort