TARİHİ BİNANIN ÖNÜ BELEŞ OTOPARKA DÖNDÜ!

Bandırma’da otopark problemi da, vasıta sayısı da gün geçtikçe artıyor. Öyle ki, hangi Belediye’ye sorarsanız sorun, talep eder Bandırma Belediyesi’ne, talep eder Büyükşehir Belediyesi’ne, klasikleşmiş cümlelerle geçiştiriyorlar bu problemi ve çözüm yollarını. Bandırma Belediyesi diyor ki, “Yetki Büyükşehir’de” Büyükşehir Belediyesi diyor ki, “Bandırma Belediyesi otopark için bizlere yer göstermiyor.” Sonuç bu şekilde kör dövüşüne bağlanınca, otopark problemi da gün geçtikçe büyüyor.

Bandırma’da öğleden sonrasında bilhassa ara sokaklarda bir park yeri bulma yarışı başlıyor. Aracını parketmek için bir araçlık yer bulabilenler şanslı. Ya bulamayanlar, onlar da bulana kadar tur atıp duruyorlar sokaklarda. Acaba biri son anda aracını alır da park yeri bulabilir miyim diye etrafı kolluyolar adeta! Bandırma’da Cin Çukuru’nda bir tane, sahilde biri kapalı olmak suretiyle iki tane, Adnan Menderes Bulvarında Eski Tekel Binası’nın yeri olarak malum yerde bir adet ve Ordu Caddesi’nde de gene Eski Tekel Binası’nın yerinde olmak suretiyle 5 adet otopark mevcut. Bir adet Belediye Binası’nın altında, bir adet de Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri’nin altındaki eklersek 7 adet otopark alanımız var.  Var fakat Belediye’deki otopark esasen Belediye çalışanlarına fakat yetiyor. Bir de bitişiğindeki otele gelen misafirlerin araçlarına. Kurtuluş Pazar Yeri’ndeki otoparka ise pazarın kurulduğu günlerde pazarcıların araçları ve alışverişe araçları ile gelen vatandaşlar park ediyor. Onun haricindeki günlerde civardaki konutlarda ikamet edenler dışında pek park eden yok!

Otoparkların çoğunluğu Bandırmaspor Kulübü tarafınca çalıştırılıyor. Kimilerine göre otoparkların ücretleri yüksek! Vatandaşların bir kesimi bu nedenden dolayı mevcut sayılan otoparklara parketmek istemiyor. Sahildeki otoparklar da muayyen bir saatten sonrasında dolu olunca vasıta sahipleri buldukları bölgelere bırakıveriyorlar araçlarını. Fakat son zaman öyle bir yer var ki, adeta yanı başlangıcında bulunan Bandırmaspor Otoparkı’na rakip neredeyse!. Tarihi İskele Binası’nın önünden bahsediyoruz. İlk zaman bir – iki Belediye aracının park etmesiyle başlayan bu furya, seçimlerde parti araçlarının, milletvekillerinin, ilçe başkanlarının, özetle siyasilere ait araçların beleş park yeri oldu.

Öyle ki, anımsamak gerek görülürse bir gazeteci arkadaşımızı Bandırmaspor Basın Toplantısı’nda basın araçları için otoparklardan bedava park yeri istedi diye toplumsal medyada adeta linç edip, etmediği hakaretleri bırakmayanlar, nedense seçim çalışmaları süresince geceli gündüzlü,  oraya park eden boy boy seçim araçlarına çıt çıkaramadılar.

Şimdilerde ise Tarihi İskele Binası’nın önü resmi, sivil birçok aracın park alanı haline geldi. Öyle ki hatırlarsınız, zamanı binanın görüntüsünü bozuyor diye oradaki emzirme kabini kaldırılmıştı bir zamanlar. Şimdi ise aynı fena görüntüyü oradaki araçlar veriyor. Ne dersiniz, bir basın mensubu bedava otopark istedi diye bir bardakta fırtına koparanlar bigün oradaki araçlar için de Bandırmaspor’a ait otoparklara park edin diyebilirler mi? Bekleyip, görmek lazım…

 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort