Tavada biftek nasıl pişirilir? Tavada biftek tarifinin malzemeleri neler?

Tavada biftek pişirirken etin yumuşak ve sulu kalmasına dikkat edilir. Tavada biftek iyi mi pişireceğine dair sual işaretlerinizi giderecek o tarifi sizler için derledik. Peki, Tavada biftek iyi mi pişirilir? Tavada biftek tarifinin malzemeleri neler?

TAVADA BİFTEK MALZEMELERİ NELER?

– 3 parça dana biftek

– 2 çorba kaşığı zeytinyağı (eti dinlendirmek için)

– 2 çorba kaşığı zeytinyağı (pişirirken lazım olacak)

– 1 çorba kaşığı tereyağı

– 1 çorba kaşığı kekik

TAVADA BİFTEK NASIL PİŞİRİLİR?

Biftekleri 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın ve ağzı kapalı bir kapta minimum otuz dakika buzdolabında dinlendirin.

Püf noktalarından biri ; Eti pişirmeden 10 dk ilkin dolaptan çıkarın , oda ısısına gelsin. Soğuk eti doğrudan tavaya atarsanız sertleşir.

Biftekleri kızartacağınız tavayı ocaktan birazcık ısıtın (buda püf noktalardan biri tencere sıcak olacak )

2 çorba kaşığı zeytinyağını teflon tavaya alın kızdırın.

Biftekleri tavaya alın. Orta derecede kızartmaya başlayın. Çevirirken sakın çatal kullanmayın, maşa kullanın.

Rengi döndükçe biftekleri çevirin. Pişmeye başlayınca tuzunu ve kekiğini serpin. Tereyağını ekleyin, birer kere daha çevirin.

Pişen biftekleri tabaklara alıp soğumadan servis edin.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort