Tavuk tartışması cinayetinde karar çıktı

İzmit’te 8 Ocak 2022’de gerçekleştirilen olayda, Oğuzhan İpek’in (25) tavuklarının komşusunun bahçesine girmesi sebebiyle iki aile içinde kavga çıkmış, Oğuzhan İpek’in, abisi İlyas M. ile kavga ettiğini gören Yusuf M.M., Oğuzhan İpek’i bıçaklayarak ölümüne niçin olmuştu. O gün arkadaşının yanısıra olan ve bıçağı saklamış olduğu öğrenilen Ömer E.D., İlyas M. ve Yusuf M.M. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

TEK AMACIM AİLEMİ KORUMAKTI

Davanın üçüncü celsesi bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi. Duruşma salonunda tutuklu sanıklar İlyas M. (29), Yusuf M.M. (20), Ömer E.D. (21), taraf avukatları ve aileler hazır bulundu. Savunma yapan İlyas M., “Olayın olduğu gün polisi ilk arayan şahıs benim. Maktul haneme kadar saldırı etmiş olduğu için dışarı çıkmak halinde kaldım. Sadece kendimi kordum. Kimseye zarar gelmesin diye devletinden yardım istedim, devamlı polisi aradım. İki taraf için üzgünüm. Kimseye zarar gelmesini istemezdim. Benim tek amacım ailemi korumaktı.  Tahliye ve beraatimi istiyorum” dedi.

BİR CAN ALDIM ANCAK AİLEMİ KORUMAK İSTEDİM

Duruşmada vakası kesten yapmadığını belirten Yusuf M.M. “Ailemi güvenliğini sağlamak amacıyla bıçağı savurdum. Yapabileceğim tek müdafaa hareketim oydu. Keşke polis evimizin önünde kalsaydı bu vaka olmazdı. Olay iyi mi bu aşamaya geldi bilmiyorum. Maktul annemi, babamı darp etti, beni tehdit etti. Maktul firar etti gene geldi ve abime saldırdı. Bıçak eğer olmazsa bu vaka olmayacaktı. Abimi kurtarmak için bıçağı savurdum. Ambulansı ben aradım, müdahale etmeyi bilsem ilk müdahaleyi de yapacaktım. Ablam ve eniştem sağlıkçı, onların müdahale etmesine izin verdim. Benim artık bir geleceğim yok. Ben bir can aldım fakat ailemi güvenliğini sağlamak istedim. Katil, cani ya da acımasız değilim. Kasten yapmadım. Karşı yandan binlerce kez özür diliyorum” dedi.

ÇOCUKLARIMIN BABASIZ KALMASININ VEBALİNİ KİM VERECEKÜ

Yaşanan vakada suçsuz bulunduğunu söyleyen sanık Ömer E.D. “Beraat ve tahliyemi istiyorum. Olaya karışmadım, yalnızca arkadaşımın yanısıra olmak için vaka yerindeydim” dedi. Sanıklardan şikayetçi olan maktulün eşi Semra İpek, “Geçen celse sanıklar çocuklarını göremediklerini söylediler fakat benim çocuğum babası öldüğünde 10 aylıktı. Evimiz kundaklandı diyorlar, hala ev derdindeler. Çocuklarımın babasız kalmasının vebalini kim verecek. Onlar cezaevinde bile olsa birbirlerini görüyor, benim çocuklarım ise yalnızca mezarına gidebiliyorlar” dedi.

3 SANIĞA 15’ER YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, verilen aranın sonrasında kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanık Yusuf M.M., İlyas M. ve Ömer E.D.’nin kasten öldürme suçunu işlediklerini durağan(durgun) görerek haksız tahrik indirimi de uygulayarak 3 sanığa da tek tek 15’er sene hapis cezası verdi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort