TBMM 16 takım için en az lise mezunu işçi arıyor! Müracaatlar ne vakit bitecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü unsurunun (A) fıkrası uyarınca İdari Teşkilatlarda görevlendirmek suretiyle Memur, Rehber, Kameraman, Muhabir, Montajcı, Fotoğrafçı, Alt Yazıcı, Mühendis, Tekniker, Teknisyen, Usta, Aşçı, Garson, Çay Ocağı Çalışanı, Bulaşıkçı ve Hizmetli takımları için işçi alımı gerçekleştirecek. En azca lise mezunu adaylar ortasından atama gerçekleştirecek olan TBMM yeniden bununla beraber adaylardan minimum 70 KPSS puan koşulu arıyor. Müracaat kaideleri ve tarihine ait bütün teferruat açıklanırken  yazılı ile kelamlı ya da tatbik sınavı sonuçlarına nazaran işçi ataması gerçekleştirilecek. 

SON MÜRACAAT NE ZAMAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi işçi alımı müracaatları 4 Temmuz 2022 tarihinde başlayıp 20 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek. 

Adaylar https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi web adresi üstünden müracaatlarını çevrimiçi olarak tamamlayabilecek. Şahsen ya da posta yolu ile yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacak

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KAİDELERİ NELER

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci konusunda bulunan genel koşulları taşımaları, 

b) İmtihan oluşturulan ekipler prestijiyle ilanın 5’inci unsurunda belirtilen KPSS puan çeşidinden minimum altmış puan almış olmaları ve tabloda belirtilen diğer kaideleri taşımaları, gerekmektedir.

SINAV ŞEKLİ

  • Sınavın yazılı basamağı için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2020-2021 yıllarında yapılan Kamu İşçi Seçme İmtihanlarının (KPSS) neticeleri temel alınacaktır.

  • Kadro unvanlarına nazaran KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan takımların üç katı aday (son sıradaki adayla tıpkı puana haiz olan diğeri adaylar dâhil) kelamlı imtihana ya da tatbik imtihanına alınacaktır.

  • Yazılı sınav puanı temel alınarak yapılacak sıralamaya nazaran kelamlı ya da tatbik imtihanına katılmaya hak kazanan adayların isim sıralaması ile imtihanının yapılacağı yer, gün ve saat http://www.tbmm.gov.tr web sitesinden duyuru edilecektir.

  • Sözlü ya da tatbik imtihanları alakalı Yönetmeliğin 12’nci hususuna nazaran gerçekleştirilecek olup tatbik imtihanına katılacak adayların misyonun gereğini yerine getirmedeki yeterlikleri mesleksel tatbik mahareti ve mesleksel malumat kriterlerine nazaran belirleme edilecektir.

  • Sözlü ya da tatbik imtihanında etkin sayılabilmek için minimum yetmiş puan almak kaidedir.

  • Sözlü ya da tatbik sınavı sonucunda, yazılı sınav puanının %60’ı ile kelamlı ya da tatbik sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı belirleme edilecektir.

RESMİ İLAN METNİ

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort