TBMM Başkanı Kurtulmuş, Gürcistan ve Estonyalı mevkidaşlarıyla görüştü

Dublin Kongre Merkezi’nde gerçekleşen görüşmelerde, çift ve parlamentolar arası ilişkiler ile yöresel ve küresel gelişmeler ele alındı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Gürcistan Parlamento Başkanı Papuashvili ile görüşmesinde, komşu ülke Gürcistan ile kusursuz seyreden ilişkilerin stratejik konsorsiyum seviyesine çıkmasının, oldukça mühim adımların atılmasına imkân tanıyan bir zemin bulunduğunu anlatım etti.

Gürcistan’la iş birliğinin her alanda kuvvetli bir halde devam ettiğini dile getiren Kurtulmuş, ekonomik ve ticari ilişkilerin devamlı geliştiğini, haiz olunan ekonomik potansiyelin oldukça daha yukarı çekilmesi icap ettiğini belirtti. Türkiye’nin, Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü savunduğunu ve her platformda bu yöndeki desteğini verdiğini belirten Kurtulmuş, Gürcistan’ın Avrupa ve Atlantik kurumlarına entegrasyonunu sağlayacak çabalara yardımcı vermeye devam edeceklerini söyledi.

Parlamentolar arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesini sağlamak niyetinde olduklarını bildiren Kurtulmuş, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki üçlü mekanizmayla da siyasal ilişkileri daha ileriye götürmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Kurtulmuş, Konferans kapsamında Estonya Parlamentosu Başkanı Lauri Hussar ile yapmış olduğu toplantıda ise, çift ve parlamentolar arası ilişkilerin müspet bir seyir takip ettiğini söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa ve Baltık ülkelerinde emniyet endişelerini ortaya çıkardığının bilincinde olduklarını dile getiren Kurtulmuş, bu savaşın adil ve hakkaniyetli bir halde sona ermesini umut ettiklerini söyledi.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort