TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre ile bir araya geldi: Kıbrıs’ın haklı davasının yanındayız

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre

Anka’nın aktardığı habere göre TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre ile Meclis’te bir araya geldi. Kurtulmuş ve Töre, baş başa görüşmenin sonrasında heyetler arası toplantıya başkanlık yaptı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, heyetler arası gerçekleşen toplantı öncesinde yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi:

“BM, AB giriş sürecinde de çifte standartlı davrandı”

“Biz Türk tarafı olarak Kıbrıs’ta hep iki toplumun var bulunduğunu kabul eden, iki toplumun egemen eşitliği prensibi üstünde bir Kıbrıs çözümünden yana olduk fakat maalesef Rum tarafı ve karşımızdaki muhataplarımız hep bunu lafda dile getirmekle beraber bunun gerçekleşmemesi için de tüm imkanları kullandılar ve internasyonal alanda yardımcı de buldular. Kıbrıs tarafı Annan Planı’nı onaylamasına karşın maalesef Avrupa Birliği (BM), Avrupa Birliği giriş sürecinde de çifte standartlı davranarak Kıbrıs’ı sanki cezalandırdı ve Güney Kıbrıs tarafını Avrupa Birliği’nin üyesi olarak kabul etti. Bu kabul edilebilir bir vaziyet değildir. Zaman vakit karşılaştığımız çifte standardın maalesef BM Barış Gözlemcileri tarafınca da gerçekleştirildiğini üzülerek takip ediyoruz ve son olarak Pile-Yiğitler yolu üstünde meydana getirilen o haksız programa Türk tarafı olarak müdahale edilmiş ve orada insani koridorun açılması için lüzumlu adımlar atılmıştır. Ümit ediyoruz ki o yolun kısa süre içinde tamamlanması olası olur, köy halkının da KKTC ile bir araya gelmesi olası olur.

“Biz her yerde, her vakit Kıbrıs’ın haklı davasının yanındayız”

“Türkiye’nin liderliğinde daha ileriye gideceğimize inanıyoruz”

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise şu şekilde konuştu:

“Geldiğimiz noktada artık KKTC Devleti’ni yaşatmak, devam ettirmek, ileriye götürmek bizlerin artık görevidir diye anlatım etmek istiyoruz. Egemenliğimizi, iki devletliliği, KKTC’nin yaşamasını savunuyoruz. Atatürk’ün anlatım etmiş olduğu gibi; cumhuriyet en büyük bayramdır, istiklal benim karakterimdir. Elbette KKTC de hepimizin devletidir, bir Türk cumhuriyetidir. Buna, ‘Ne sevinçli Türk’üm’ diyen her insanın haiz çıkması gerekir. Artık devletimize haiz çıkacağız, yola devam edeceğiz. KKTC’yi devam ettireceğiz, o bizim ulusal devletimizdir ve Türk Devletleri Teşkilatı’na da müşahit olduk. Türkiye’nin liderliğinde daha ileriye gideceğimize inanıyoruz.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort