Termiye Tirmis nedir, nerede yetişiyor? Termiye Tirmis tarifi nedir?

Termiye Tirmis iyi mi yapılır? Termiye Tirmis malzemeleri neler? Termiye Tirmis nedir? Merak edenler için açıklayalım; Ürdün, Lübnan, Suriye, Yunanistan, Mısır, İsrail gibi Akdeniz ülkelerinin ortak lezzetleri içinde bulunan baklagiller sınıfından aynı isimli otsu bir bitkinin tohumlarından elde edilmiş Tirmiş, yoğun çalışmaların sonrasında başlıyor.

Tirmis, Türkiye’nin değişik bölgelerinde acı bakla, şarküteri fasulyesi, kurt fasulyesi, mısır fasulyesi, Konya ve Isparta bölgelerinde ise termiye gibi değişik isimlerle yenir. Görünümü kendine özgü bir tada haiz olan ve her yaştan insanoğlunun sevmiş olarak tükettiği mısır tanelerine benzemektedir.

Edanur Zeynep Duman Kimdir? Edanur Zeynep Duman Nereli ve Kaç Yaşında?

Edanur Zeynep Duman Kimdir? Edanur Zeynep Duman Nereli ve Kaç Yaşında?

Tirmiş, genelde Akdeniz bölgesinde yetişen ve Antalya halkı tarafınca atıştırmalık olarak tüketilen bir baklagil türü. Sarı renkli olan kekiğin ince bir kabuğu vardır ve basitçe soyulabilir. Tirmizî’nin hazırlanışı özetlemek gerekirse şu şekildedir: İhtiyaç duyulana kadar baklagillerden alınan Tirmizî, kaynatıldıktan sonrasında pak suda bekletilir. Kaptaki su aşağı yukarı her gün kadardır, aşağı yukarı on gün sonrasında tirmus kültürden geçerek tüketime hazır hale gelir. Şeffaf dış kabuğu çıkarılıp içerisindeki sarı kısım yenilebilir. Tuzlanarak yenir. Tirmişin bütününün hazırlanmasına da “tatlandırma” denir. Tirmis yalnızca evde üretilip tüketilmiyor, bunun yanı sıra çarşıda tirmişçi denilen gezici satıcılar tarafınca da satılıyor. Tirmişçi, tirmişini yumuşatarak çarşıda alışveriş şeytanıdır. Misket limonunun aroması olan tirmis geleneksel tıpta kullanılmaktadır. Halk içinde bu günün kurt avlama fonksiyonu gördüğüne ve üşümeye iyi geldiğine inanılıyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort