Teşkilat Başkanı, İl Başkanını yalanladı

Yeniden Refah Partisinin il divan toplantısı geçtiğimiz cumartesi günü Derince’de gerçekleştirildi.
YRP İl Başkanı Ali Taştan, nezaket noktasında kusurlu bir insan. Cumhur İttifakı ve AK Parti’ye yönelik saygısızca açıklamaları zaten kamuoyunun malumu. Garip garip çıkışlar yaptı, durdu. Hem seçim sürecinde hem de seçimlerin ardından.
Dedim ya, Ali Taştan ilginç bir figür. Yaptıklarını zaten geçtiğimiz yazılarımda dile getirmişti. Şimdi onun en büyük derdi Başiskele ve İzmit ilçe kongrelerini ikinci hatta üçüncü listeler nedeniyle ertelettirmek. Dolayısıyla da il kongresini uzatabildiği kadar uzatmak. Böylece yerel seçimleri bahane ederek, il başkanlığı koltuğunda kalmak istiyor.
Çünkü kongre olursa, koltuk gidebilir. Ali Taştan da bu tehlikenin farkında.
Ali Taştan’ın ne kadar nezaketsiz bir insan olduğunun son örneği de İl Divan Toplantısında yaşandı.
Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül’ün de katıldığı toplantı başlarken Ali Taştan mikrofonu aldı. Sert ve nezaketsiz bir şekilde, “Biz zaten basını çağırmamıştık. Fotoğraf ve görüntü alınmasını istemiyoruz” diyerek kürsüden basın mensuplarını adeta kovaladı.
Bizim gazetemizden Nuri Dinçer Akçaharman da oradaydı.
Sorun değil dedik, bu adam zaten kendi kişisel gelişimini tamamlayamamış, nerede nasıl konuşacağını bilmeyen bir tip. Efendi gibi salondan çıktık. Adamın pek utanma duygusu da yok.
Oysa ki Milli Görüş, nezaket ve zarafeti temsil eder. Ama Ali Taştan’ın böyle işlerle ilgisi yok. Dan dun konuşan bir adam. Aksi, huysuz ve yalnız bir dede gibi. Neyse, geçelim.
Taştan, geçtiğimiz günlerde Demokrat Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Soysal ile bir görüşme yapmış.
Ali Taştan, “Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakında değil. Cumhur İttifakı yalnızca Cumhurbaşkanlığı için bir seçim ittifakıydı” ifadelerini kullanmış.
Ama Teşkilat Başkanı Nurettin Gül, kendisini il divan toplantısında yalanladı.
Çünkü ittifakla ilgili konuşan Nurettin Gül aynen şunları söyledi:
“Yerel seçimlere ayrı girecekmiş gibi planımızı yapıyoruz. AK Parti’nin teklifini bekliyoruz. Burada İzmirr, İstanbul ve Ankara için bir beklenti söz konusu. Onun dışındaki şehirlerde kendi adaylarımızla seçime girme irademiz var. Henüz şu an AK Parti tarafından bir teklif, görüşme talebi gelmedi.”
Nurettin Gül’ün açıklamaları, YRP’nin hala Cumhur İttifakı paydaşı olduğunu gösteriyor.
Nerede ne konuşacağını bilmeyen Ali Taştan ise çıkıp, “Millet İttifakıyla görüşebiliriz. Cumhur İttifakında değiliz” diye demeçler veriyor.
Çok garip.
Bu kentte YRP’nin bir milletvekili var. Aynı zamanda da Genel Başkan Yardımcısı. Mehmet Aşıla.
Bu kentte YRP’nin bir başka Genel Başkan Yardımcısı var. Mustafa Sezgin.
Bu kentte MKYK üyeleri var. Basri Çayır, Mehmet Aras, Hüseyin Küçükkeskin, Süleyman Kabaca.
Hiç kimse Kocaeli’de Ali Taştan’ın yaptığı tiyatrolarla, skandal demeçlerle ilgili konuşmuyor. Görmezden geliyor. Paramparça edilmeye çalışılan teşkilata ses etmiyor.
Anlayamıyor, algılayamıyorum.
Açıkçası artık şunu düşünmeye başladım.
YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ali Taştan’ı bile bile böyle konuşturuyor, nabız yokluyor.
Çünkü ben hayatımda ilk kez partisinin genel merkez politikasına bu kadar ters bir il başkanı görüyorum. Ve kimse ses etmiyor.
Hayret doğrusu…

Biraz gecikmeyle o da kalkmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin açılışında bir konuşma yaptı.
Erdoğan TBMM’ye giriş yaptığında bir fotoğraf karesi vardı, hepiniz görmüşsünüdür.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan salona girdiğinde oturmaya devam ediyor. Ayağa kalkmıyor.
Bende o fotoğraf karesini paylaşarak sosyal medya hesabım üzerinden şunları yazmıştım:
“Cumhurbaşkanı meclise geldiğinde ayağa kalkmamak, bunun bir duruş olduğunu düşünmek, aklın yerini hırs ve kibrin aldığının göstergesidir. Beyler, siz o saygısızlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a değil, her seferinde oylar çalındı yalanına sarılsanız da, Türk milletinin kutsal makamına yapıyorsunuz. Diktatör diyorsunuz ya, haydi bir diktatörün karşısında bu terbiyesizliği deneyin. Sonrasında hala nefes alıyorsanız, konuyu tekrar tartışırız.”
Ertesi gün, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu bana bir video gönderdi.
Genel Başkan Karamollaoğlu, herkes ayağa kalktıktan sonra bir Kılıçdaroğlu’na bakıyor, sonra bir sağına, bir soluna bakıyor. Salona göre biraz gecikmeli olsa da nihayetinde de ayağa kalkıyor.
Cep telefonuyla çekilmiş, sağda solda rastlamadığım bir görüntüydü.
Konuyla ilgili bilgilendirmesi için İl Başkanı Zafer Mutlu’ya teşekkür ediyor, konuyla ilgili sosyal medyama yazdığım düşüncelerimden Sayın Mollaoğlu’nnu tenzih ediyorum.

İpucu

Şarap küpü nereye konursa konsun, şaraptır. Gül mezbelelikte bitmekle kötü olmaz, şarap altın tasa konmakla helal olmaz.
Mevlana

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort