TİP Özgürlük yürüyüşünden Bekaert İzmit’e selam!

Hatay’dan mebus seçilmesine ve mazbatasını almasına karşın tahliye edilmeyen, geçtiğimiz hafta ise Gezi Davası’nda almış olduğu hapis cezası Yargıtay tarafınca onanan Can Atalay için başlatılan ‘Özgürlük Yürüyüşü’ devam ediyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş tarafınca başlayılan ve Hatay’dan Ankara’ya kadar devam edecek olan yürüyüşte izahat yapan Erkan Baş, İzmit Bekaert fabrikasındaki vakalara değindi. Baş yapmış olduğu açıklamada, “Bu şirketlere bu cesareti veren siyasi iktidarı lanetliyor Bekaert ve Türkiye’de onlarca fabrikada direnişte olan bütün işçi kardeşlerimizi hürriyet yürüyüşümüzde yürekten selamlıyoruz” dedi.

“EMEKÇİYİ ZAM İSTEDİĞİ İÇİN ATIYORLAR”

Özgürlük Yürüyüşünün 4. Gününüde Tükiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’tan Bekaert Fabrikasındaki İşçilere yapmış olduğu yardımcı açıklamasında “Ülkemizde gün geçmiyor ki işçiler yeni bir hak gaspıyla yüz yüze kalmasın. Biz yürüyüşümüzü sürdürürken İzmit’teki Bekaert fabrikasında işçiler ek zam istek ettikleri için işten atılan dostlarının geri katılması isteği ile iki gündür fabrikalarını terk etmiyorlar. Kendi alanlarında dünyanın en büyüğü olmakla övünen, bunun reklamını yapan firmalar memleketin işçisini emekçisini sırf zam istediği için işten atabiliyorlar. Bu şirketlere bu cesareti veren siyasi iktidarı lanetliyor Bekaert ve Türkiye’de onlarca fabrikada direnişte olan bütün işçi kardeşlerimizi hürriyet yürüyüşümüzde yürekten selamlıyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Bekaert İzmit Fabrikasında örgütlü olan Birleşik metal-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, yaşanmış olan yüksek enflasyon ve yaşam pahalılığı karşısında işverenden ek zam istek etti. Uzun zamandır yürütülen ek zam talebinde işveren işçilere gözdağı vermek için işyeri temsilcisi ve 2 işçiyi işten çıkardı. Sendika ve işveren içinde meydana getirilen görüşmelerde iki işçi geri işe alınırken temsilci Selçuk Atmaca ise işe alınmadı. Fabrikada 08.00-16.00 vardiyası temsilcilerinin işe geri katılması için yürütülen görüşmeler için fabrikayı terk etmiyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort