Tırnak mantarına ne iyi gelir? Tırnak mantarı nasıl geçer?

Tırnak mantarı tek bir tırnakta görülse de zaman içinde öteki tırnaklara da yayılabilir. Sık görülen bir hastalık olan tırnak mantarının tedavisi için birtakım programlar mevcut. Peki, tırnak mantarına ne iyi gelir? Tırnak mantarı iyi mi geçer?

Tırnak mantarı genelde ayak başparmağında görülen bir rahatsızlıktır. Tedavisi için birtakım programlar bulunur. Tırnak mantarlarına iyi gelen şeylerden birisi eczanelerde satılan antifungal tırnak kremleridir. Bu krem ve merhemleri deneyerek tırnak mantarlarını azaltabilirsiniz.

Tırnak mantarında tırnakların yüzeyinde beyaz renkler oluşabilir. Bu durumda tırnakların törpülenmesi gerekir. Bunun haricinde tırnakların suya batırılması, kurutulması, ilaçlı krem ve losyonların kullanılması uygulanabilir.

Tırnak mantarı sorunları yaşayan kişilerin tırnaklarını devamlı kesmeleri ve inceltmeleri gerekir. Bu tatbik tırnak üstündeki basıncı azaltarak ağrıyı azaltmaya destek olmaktadır. Fakat bu tatbik antifungal uygulanmasından ilkin yapılması ilacın tırnağın derin katmanlarına kavuşması için oldukça önemlidir.

Bir öteki tatbik ise ayak bakımıdır. Tırnak mantarlarına iyi gelen şeylerden birisi derli toplu ayak bakımının yaptırılmasıdır. Eğer ayaklarda zayıf kan akışına yol açan bir vaziyet bulunuyor ve tırnaklar kesilmiyor ise bir ayak sağlığı merkezine başvurulabilir.

TIRNAK MANTARI NASIL GEÇER?

Tırnak mantarı hastalıklarında hekimler genelde ağızdan alınan ya da direk tırnak üstüne uygulanan ilaçlar yazmaktadır. Bu durumda oral ve topikal antifungal tedaviler beraber kullanılmaktadır. Bu ilaçlar genelde tırnak tedavisinde ilk tercih olur. Bunun nedeni topikal ilaçlara göre daha süratli bir çözüm vermesidir. Bu ilaçlar genel hatlarıyla 4 ve 12 hafta aralığında kullanılır. Fakat tırnak tamamiyle büyüyene kadar tedavinin kararı gözlemlenemeyebilir. Bu nedenle tırnak mantarı enfeksiyonunu ortadan kaldırmak 4 ya da 5 ayı bulabilmektedir.

TIRNAK MANTARINA NE İYİ GELİR?

Genellikle ayak tırnaklarında gözlemlenen tırnak mantarları ilaçlar haricinde tabii yollar ile de tedavi edilebilir. Tırnak mantarına iyi gelen tabii bitkiler şunlardır;

– Aktarlarda ya da marketlerde bulunan çam ağacı hasım tırnak mantarının bulunmuş olduğu bölgeye sürülebilir. Fakat hasım sürdükten sonra ayağın hava alması gerekmektedir.

– Tırnak mantarlarına iyi gelen yöntemlerden birisi de beyaz sirke ve sarımsaktır. iki sarımsak ezildikten sonra iki yiyecek kaşığı beyaz sirke ile karıştırılarak tırnak üstüne sürülebilir.

– Bir kova içine su ve sirke eklenerek ayaklar aşağı yukarı otuz dakika kovanın içinde bekletilebilir.

– Tırnak mantarları için uygulanacak öteki teknik limondur. Her akşam yatmadan ilkin mantarlı kısma limon damlatıp 15 dakika bekletilmelidir. Daha sonra ayak durulanmalı ve b prosedür tırnak mantarı düzelene kadar devam edilmelidir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort