TOPUK YÜKSEKLİĞİNDE PONT DETAYI…TOPUKLU ALACAKLARA ÖNEMLİ DETAYLAR

Pont, kundura endüstrisinde topuk yüksekliğini anlatım ediyor. Bir pont, aşağı yukarı 0,66 santimetreye işaret ediyor. Topuk yüksekliğinde pont norm birimine dikkat ediliyor.

Gön Deri Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Yücel, topuklu kundura sipariş edecekler için altın tavsiyelerde bulundu.

Ayakkabı üreticileri ve tasarımcıları, topuk yüksekliğini belirtirken genelde pont norm birimiyle üretim yapıyor. Örneğin, 1 pont, aşağı yukarı olarak 0,66 santimetreyken 10 pontluk bir topuk yüksekliği aşağı yukarı 6.66 santimetre. Topukludaki pont yüksekliği kullanım amacına göre değişiyor.

Alçak topuklu ayakkabılar 1 ila 4 pontta oluyor. Başkan Yücel’in aktardıklarına göre bu aralık, genelde günlük hayatın ve iş ortamının tercihi. Çünkü huzurlu ve şık. Gön’ün Yönetim Kurulu Başkanı Yücel, mevzuya dair olarak “Yaklaşık 2.5 cm ve altında değişen topuk yüksekliği, dengeli bir duruş sağlar ve uzun soluklu kullanımlarda konfor sunar.” ifadelerini kullandı.

Orta topuklu ayakkabılar ise 4 ile 12 pont içinde oluyor. Bu kategorideki topuk yüksekliği, aşağı yukarı 2.5 cm  ile 7.6 cm  içinde değişiyor. Orta topuk ayakkabılar da alçak topuklular gibi hem şık hem konforlu.

Gece Hayatının ve Modanın Tercihi: Yüksek Topuklular

Etkileyiciliği vasıtası ile yüksek topuklu ayakkabılar, hususi davetlerin ve gece etkinliklerinin tercihi. Yüksek topuklu ayakkabılar 12 ila 15 pontta üretiliyor. Bu değerlerin cm karşılığı aşağı yukarı 7,6 ila 10.

Çok yüksek topuklu ayakkabılar, 15 pont ya da üstünde değere sahip. Bu ayakkabılar, 10 cm ve üstü topuk yüksekliğine sahip. Çok yüksek topuklu ayakkabılar, bilhassa moda ve sanat dünyasında popüler..

Kalıba dikkat!

Topuklu seçerken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan tek nokta, topuk yüksekliği değil. Yücel, bunların yanı sıra ayakkabının tasarımı ve kalıbı da alımlarda büyük ehemmiyet taşıdığını söyledi.

İlhan Yücel’e göre ayakkabının rahatlığı ve dayanıklılığı için tabii ve soluk alabilen, ayağı sıkmayan modeller tercih edilmeli. Ayağı desteklemesi ihtiyaç duyulan ayakkabının hem estetiklik hem de rahatlık sağlayarak kullananların eğlenceli anlar geçirmesini destekler.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort