Tottenham – Liverpool maçındaki skandal kararın ardından VAR kayıtları açıklanıyor!

Premier Lig’in 7. hafta karşılaşmasında Tottenham, Liverpool’u misafir etmiş ve mücadeleyi ev sahibi takım Heung-min Son ve Joel Matip’in kendi kalesine attığı gollerle 2-1 kazanmıştı. Ancak skordan ve maçtan çok, karşılaşmadaki VAR yanlışı konuşulmuş, bu vaziyet dünya genelinde ses getirmişti.

MAÇA DAMGA VURAN AN

Mücadelede anlar 34’ü gösterirken Liverpool süratli hücuma çıktı. Tottenham savunmasını ikiye iki yakalayan misafir ekipte Mohamed Salah ara pasında Luis Diaz’ı topla buluşturdu. Ceza sahasına giren Diaz’ın dar açıdan yapmış olduğu sert vuruşta top filelere gitti. Yan yargıcı pozisyonun sonrasında ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR incelemesinin sonrasında gol iptal edildi, fakat ekranlara yansıyan imaj de Luis Diaz’ın ofsaytta olmadığı aleni bir halde görüldü.

SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI

Pozisyonun sonrasında Hakem Simon Hooper, VAR Darren England ile konuşmaya başladı. İngiliz Daily Mail’de bulunan habere göre, VAR Darren England golün verdiğini düşündü ve hakeme; ‘Karara uyabilirsin’ dedi. Hakem Hooper da söyleneni aynen uyguladı. Ev sahibi takım özgür vuruşı kullanarak oyunu tekrar başlattı. Skandal karar İngiltere’nin gündemine oturdu.

‘BARİZ BİR HATA’

Ada’da hakemlerden görevli heyet Professional Game Match Authors Limited (PGMOL) karşılaşmada meydana getirilen hata ile alakalı yapmış olduğu açıklamada, “Tottenham-Liverpool maçında Luis Diaz’ın verilmemiş golü aleni ve belirgin bir halde hataydı. Golün VAR müdahalesiyle verilmesi gerekirdi. Ancak VAR müdahale edemedi. PGMOL, hataya neden olan koşullar ile alakalı tam bir araştırma yapacak” ifadelerine yer verdi.

GÖREVDEN ALINDILAR

Bu durumun sonrasında İngiltere Profesyonel Hakemler Kurulu, Tottenham – Liverpool karşılaşmasında VAR olarak vazife yapan Darren England ve Dan Cook ile alakalı bir izahat yayınladı. Darren England, Nottingham Forest – Brentford mücadelesinde 4. yargıcı olarak, Dan Cook ise Fulham – Chelsea maçında destek yargıcı olarak vazife yapacaktı. İki ismin bu görevlerden alındığı açıklandı.

VAR KAYITLARI AÇIKLANIYOR

İngiliz Daily Mail’de bulunan habere göre; PGMOL, kendi içerisinde iki bölünse de VAR kayıtlarını açıklamaya hazırlanıyor. Bugün ise kayıtların ne vakit açıklanacağı konusu ile alakalı görüşmeler yapılacak.

PGMOL yönetimi kendi arasında ikiye bölündü. Üst seviye yetklilerin bir bölümü kayıtların yayınlanmaması icap ettiğini savunurken bir bölümü ise hatayı sahiplenmeleri icap ettiğini vurguladı.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort