Trafikte yeni dönem! Ehliyet taşımaya gerek kalmıyor! Bunu yapanlar ehliyet taşımak zorunda değil

Trafik polisleri tarafınca yapılan kontrollerde bir devre sona eriyor. Bunu yapanlar yeterlik taşımak zorunda kalmıyor. İşte detaylar..

Trafikte yeni dönem! Ehliyet taşımaya gerek kalmıyor! Bunu yapanlar yeterlik taşımak zorunda değil

ensonhaber.com

Trafikte sürücülerin korkunç rüyası olan polis çevirmesinde yeterlik denetimi korkusu tarihe karışacak.

21 Eylül 2020 tarihinde hayata geçirilen “Hayat Kimliğinle kolay” uygulaması ile yeni nesil şoför belgesi detayları elektronik hüviyet kartlarında bulunan çipin içine entegre edilebiliyor.

Bu tatbik vasıtası ile hüviyet kartı yanısıra olan vatandaşların trafikte yanlarında yeterlik bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Yeni tip şoför belgesi ve yeni nesil hüviyet kartına haiz olanlar, hüviyet kartlarıyla nüfus müdürlüklerine müracaat ederek bu uygulamadan yararlanabilir.

Yeni tip şoför belgesi bulunanlar, yeni nesil elektronik hüviyet kartı başvurusu esnasında bu uygulamadan faydalanabilir.

Yeni nesil elektronik hüviyet kartı bulunanlar yeni tip şoför belgesi başvurusu esnasında bu uygulamadan faydalanabilir. Bu işlemlerin tamamı bedava bir halde gerçekleştirebilmektedir.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, “Hayat Kimliğinle Kolay” uygulaması ile şoför belgesi bilgilerini T.C. hüviyet kartlarına taşıyanların sayısının 6 milyon 275 bine ulaştığını açıkladı.

Salih Demirgan

Salih Demirgan
Seo Editor

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort