TREN SEFERLERİNDE ÖNEMLİ GELİŞME

“Bandırma-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu projesi kapsamında aşağı yukarı 10 senedir bekleyen Bursa, Balıkesir ve Bilecik’te binlerce parsel arazi için istimlak sonucu onaylandı” haberini okuyunca bir an eski yıllara gittim. Taa nerdeyse 40 sene eskiye…

Bu “10 senedir bekleyen” dedikleri Bandırma-Osmaneli yüksek standartlı demiryolu hattında yer alan  “Bandırma-Bursa-Yenişehir Projesi”ni ben kim bilir 40 yıldan beri duyarım. Yıllar geçer bir türlü gerçekleşmez, herhalde karayolu taşımacıları engelliyor diye düşünürdük. Gerçekleşmesi durumunda yalnızca yolcu taşımacılığı değil, yük taşımacılığı da gelişecek, Bursa’nın büyük ve gelişmiş endüstri demiryolu vasıtası ile Bandırma Çelebi Limanı’ndan oldukça müspet şekilde istifade edecektir.

Bugün ise bu oldukça mühim proje Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlandığına göre gerçekleşmiş oldu.

Gelelim Bandırma-Balıkesir-Manisa-İzmir tren seferlerine…

Bandırma’dan sonrasında Balıkesir’den itibaren Ankara ya da İzmir’e de gidilebilen tren seferlerinde ilkin yakıtı kömür olan kara tren, sonrasında dizel motorlu tren seferleri yapılıyordu. Son şeklinde de elektrik enerjisiyle çalışan tren seferleri servise konuldu.

16 sene ilkin Bandırma-İzmir arası günde karşılıklı 2 sefer yapılıyordu. Hatta İstanbul’a da vapur bağlantılı seferler de vardı.

Bursa demiryolu yapılmaya başlasın da bizim İzmir seferleri ne olacaktı?.. Bandırma Gar, müdür dâhil tüm görevliler vazife başında, demiryolunda yapımlar da bitmişti ama ortada tren yoktu!

Neyse en nihayet günde bir sefer de olsa seferler tekrar başlamıştı. Bilet ücretleri de oldukça çok ucuzdu.

Ancak seferler fazla sürmedi. 5-6 ay sonrasında Balıkesir’den sonraki hatta yolda imal var diye İzmir seferleri iptal edildi ve yalnızca Balıkesir’e kadar olan seferler yapılmaya başlandı. Yani tren yalnızca Balıkesir’e kadar gidiyor, İzmir’e gidecekler Balıkesir’de transfer yapıyorlardı.  Bandırma’dan hareket saati de ilkin 16.00 sonrasında 17.00 olunca da vatandaşa pek yararlı olamıyor.

Nerdeyse 1 sene oldu… “Yolda imal var!” söylemi asla de inandırıcı gelmiyor…

“Yolda imal var!” denilen hatta Balıkesir’den itibaren yolcu treni yanısıra yük trenleri de çalışıyor da Bandırma’dan giden yolcu treni ayni yoldan İzmir’e kadar niçin gidemiyor?

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort