TÜİK eylül ayı enflasyon oranını açıkladı

TÜİK eylül ayının enflasyon oranlarını resmi sitesinden açıkladı. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, eylül ayında enflasyon yüzde 4,75 olurken, yıllık bazda yüzde 61,53 olduğu kaydedildi.

EN AZ ARTIŞ KONUT FİYATLARINDA GERÇEKLEŞTİ

TÜİK’in verilerinde bir önceki yılın aynı ayına göre en fazla artış lokanta ve konaklama ücretlerinde yaşandı. TÜİK’e göre her iki sektörde de artış yüzde 92,48 seviyelerinde olurken; TÜİK en az artışın ise yüzde 20,16 ile konut fiyatlarında yaşandığı bilgisine yer verdi.

ANA HARCAMA GRUPLARINDA EN FAZLA ARTIŞ EĞİTİMDE

Ana harama grupları içerisinde bir önceki aya göre en az artışın yaşandığı sektör yüzde 2,59 ile giyim ve ayakkabı olmasının yanı sıra 2023 yılının Ağustos ayına göre ana harcama grupları içerisinde en fazla artış yüzde 30,27 oranında eğitimde yaşandı.

ENAG YÜZDE 6,24 AÇIKLADI

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) eylül ayının enflasyon tablosunu açıkladı. ENAG’ın verilerine göre geride kalan ayda enflasyon oranı yüzde 6,24, 12 aylık bazda ise yüzde 130,13 olarak gerçekleşti.

OCAK-EYLÜL ARASI ENFLASYON ORANI YÜZDE 95

Ekonomistler ve akademisyenler tarafından açıklanan verilere doğrultusunda eylül ayının enflasyonu yüzde 6,24 olurken; yıllık bazdaki enflasyon oranı ise yüzde 130,13 olarak kaydedildi. ENAG ayrıca Ocak-Eylül arasındaki enflasyon oranını ise yüzde 95,33 olduğunu duyurdu.

ENAG’ın açıkladığı veriler doğrultusunda en fazla artış geçen aya göre yüzde 11,05 oranıyla “Eğlence ve Kültür” kategorisinde yaşandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort