TUNÇ BAŞARAN’IN HAYATI BELGESEL FİLM OLUYOR

Türk Sineması’nın kült filmleri içinde bulunan “Uçurtmayı Vurmasınlar” ve “Piano Piano Bacaksız” gibi yapımların yönetmeni ve senaristi Tunç Başaran’ın hayatı, Bandırma Belediyesi’nin katkılarıyla belgesel film haline getiriliyor.

Altın Koza, Altın Portakal ve Sadri Alışık Sinema Onur Ödüllerinin sahibi, Yeşilçam’ın unutulmaz Yönetmeni Tunç Başaran’ın yaşamı belgesel film oluyor. Tunç Başaran’ın filmlerinde vurguladığı sevgi temasına makul olarak, “Ölümsüz Olan Sevgidir,” ismini taşıyacak olan belgesel, meşhur yönetmenin hususi hayatına ve kariyerine odaklanacak.

Belgesel ağırlıklı olarak Tunç Başaran’ın arkadaşları, dostları ve ailesiyle meydana getirilen röportajlardan oluşacak. Bandırma Belediyesi’nin en büyük paydaşlarından biri olduğu belgeselin çekimlerine Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da misafir oldu. Tunç Başaran Kültür Merkezi’nde süren çekimlere katılan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, burada meşhur yönetmenin kardeşi Meriç Başaran, belgeselin yönetmenleri Zeynep Bayraktutan ve Gökhan Kasapoğlu ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, kameraların önünde Tunç Başaran ile olan tanışma öyküsünü ve anılarını anlatırken meşhur yönetmenin hatırasını yaşatacak olmaktan büyük saadet duyduklarını anlatım etti.

Belgesel, Bandırma’da ve İstanbul’da yapılması planlanan ilk gösterimlerin sonrasında TRT tarafınca TRT Belgesel’de de yayınlanacak.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort