Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti: Un helvası nasıl yapılır?


Ece Çeşmioğlu kimdir?

Un helvasının tam ölçülü tarifini merak ediyor musunuz? Türk mutfağının olmazsa olmaz tatlısını iyi mi yapabileceğinizi haberimizde öğrenebilirsiniz.

Un helvasının püf noktalarını biliyor musunuz? Tam ölçülü ve leziz bir un helvası yapmak için size ihtiyaç duyulan bütün ipuçları burada.

Tam ölçülü, ağızda dağılan bir un helvası için doğru yerdesiniz! İşte altın değerinde öneriler…

Tam Ölçülü Un Helvası İçin Gereken Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti İçin;

  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı tozşeker

Tam Ölçülü Un Helvası Yapılışı:

  • İlkönce şerbetini hazırlayalım.
  • Bir tencereye tozşeker ve suyu alarak kısık alevde erimesini sağlayalım.
  • Geniş ve çelik tencereye sıvıyağ ve unu alalım.
  • Unun kokusu çıkana kadar orta alevde devamlı karışmasını sağlayarak kavuralım.
  • Unun kokusu çıkınca ocağın altını kısalım.
  • Unun rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım.
  • Arzu edilen renge ulaşınca, ocaktan aldığınız ılık şerbeti üstüne dökelim.
  • Dökerken sıçramalar olabilir, dikkatli olun.
  • Şerbeti döktükten sonrasında çekmesi için süratli hızlı karıştıralım.
  • Kaşığın arka tarafıyla iyice bastırarak, karıştıralım.
  • Helvanız ılındıktan sonrasında bir kaşığın içerisine alınır ve ters çevrilerek servis tabağına alınır.
  • Soğuduktan sonrasında arzuya göre tarçın ya da Hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Püf Noktası:

Unun kavrulurken topaklanmaması için, unu öncesinde elemeye itina gösterin.

En kısık ateşte, un ve hasım güzelce karışmasını sağlayarak kavurmaya başlayın.

Unun sıvı yağla birlikte, güzelce bir araya gelmesi ve hafifçe sarımsı bir kıvam alması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort