Türk ve Alman iş insanları Almanya’da buluştu

İstanbul Ekonomi Zirvesi ‘Avrupa’daki firmalar için Türkiye’deki yatırım fırsatları’ temasıyla bu sene Berlin’de gerçekleşti. Berlin Büyükelçiliği ev sahipliğinde Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) işbirliği ile düzenlenen etkinlikte Türk ve Alman iş insanları bir araya geldi. Zirvede Türkiye’de yatırım fırsatları anlatıldı. Ayrıca jeopolitik ve jeoekonomik risk ve fırsatlar değerlendirildi.

Etkinlik kapsamında finans, teknoloji, enerji, müdafaa sanayisi, gıda, otomotiv, ulaştırma, makine, etraf teknolojileri, tarım, sağlık, inşaat, gezim sektörleriyle alakalı paneller düzenlendi.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, zirvede yapmış olduğu konuşmada AB ile ticari ilişkileri geliştirmek için yapılacak çalışmaları desteklediklerini anlatım etti. Şen, Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesinin de AB ile ticaretin gelişmesi açısından mühim bulunduğunu söyledi. Türkiye ve Almanya’nın tecim kütlesinin iyi ölçüde bulunduğunu belirten Şen, ’’Türkiye Almanya ile oldukça iyi ekonomik ilişkiler içindedir, fakat gidecek yolumuz var. Almanya ihracatta birinci ithalatta üçüncü sıradadır. Ticari ilişkilerimizi daha iyi seviyelere getirmemiz gerekiyor. Büyük potansiyelimiz var, bu fırsatları göz önüne alarak ilişkilerimizi geliştirmek için çalışıyoruz’’ dedi.

’’Vize serbestisi konusu ile alakalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’

Şen, vize serbestisi mevzusunun da mühim bulunduğunu ve bu hususta çalışmalar yaptıklarını belirtti. Şen, ’’Vize serbestisi konusu ile alakalı AB ile geçmişte yaptığımız anlaşmalar var. Vize meselesi ciddi bir mani haline gelmiştir. İş insanlarımızın yaşamış olduğu zorluklarda en hızlıca kolaylık bekliyoruz, bu hususta çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Abdullah Değer: ’’Ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz’’

Program kapsamında İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer’de açıklamalarda bulundu. Türkiye’yi Almanya’daki programda temsil etmekten gurur duyduklarını anlatım eden Değer, ’’Ülkemizi burada temsil etmekten gurur duyuyoruz. Burada yaptığımız uygulama ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Türk ve Alman ticari işbirliğini geliştirmek istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

’’Fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor’’

Değer, ’’Türkiye’nin jeopolitik konumundan kaynaklı avantajlar var. Fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor. Dijital dönüşüm, iklim değişikliği, besin konusu ile alakalı değişikliklere ayak uydurmaya çalışılan bir konjonktür var. Bir yandan bu gelişmelere makul çalışmalar yapıyoruz. Dünya oldukça süratli değişiyor, insanların temel gereksinimlerini karşılayamama gibi bir problem var. Dünyanın değişiklik ve dönüşüm sürecinde iş dünyası olarak hazır olmak zorundayız, bunun için çalışmalar yapıyoruz’’ dedi.

İstanbul Altın Değerler Ödülleri sahiplerini buldu

Berlin’de yapılan zirvede geleneksel hale gelen İstanbul Altın Değerler Ödül Töreni de gerçekleştirildi. Türkiye’ye katma kıymet elde eden yenilikçi kurum ve kuruluşlar 11 alanda ödüllendirildi. Kazanan kurum ve kuruluşların ödüllerini Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi ve İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer verdi.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort