TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ

Türkiye İşçi Partisi ( TİP ) Bandırma İlçe Başkanlığının  2. Olağan Genel Kurulu parti binasında gerçekleştirildi. Tek sıralama olarak meydana getirilen seçimlerde TİP İlçe Başkanlığına Şerife Sevim Şenel seçildi.

TİP 2. Olağan Genel Kuruluna TİP Kurucu üyesi Engin Aslan, Demokrasi platformu Dönem Sözcüsü Recep Gökdeniz, CHP Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Erdoğan, Emekli Sen Başkanı Levent Balkış, Sol Parti İlçe Başkanı Ferhat Kaya, Eğitim Sen Başkanı Erdal Doğru, TİP Edremit İlçe Başkanı Aslıhan Tok ve Burhaniye TİP örgütü üyeleri katıldılar.

Saygı duruşunun sonrasında Divan kurulu seçildi. Divan başkanlığına Engin Aslan, divan üyeliklerine ise Baran Bakır ve Ozan Canbay seçildiler. Divan Başkanı Engin Aslan yapmış olduğu kısa konuşmada “ Ülke tek erkek diyeti tarafınca yönetiliyor. TİP olarak bunu kabul etmiyoruz. Bu diyeti kabul etmeyenleri TİP saflarında örgütlü mücadeleye çağrı ediyoruz.

9 yıl önceki Gezi eylemlerine 10 milyon insan katıldı. Ancak şimdi siyasal erk yalnızca 8 kişiden hesap sormak istiyor. Milletvekilimiz Can Atalay’da bu kişilerden biridir. Milletvekili seçilmesine rağmen anayasaya aykırı olarak özgür bırakılmadı. Şimdi apar topar kararlar ile milletvekilliği düşürülmek isteniyor. TİP olarak bu kararları kabul etmiyoruz. Yarın Hatay’dan Ankara’ya doğru demokrasi yürüyüşü başlatıyoruz. Can Atalay’a hürriyet istiyoruz. “ Dedi.

Mali raporların ve etkinlik raporlarının okunup ibra edilmesinin sonrasında seçimlere geçildi. Yapılan seçimler kararında Şerife Sevim Şenel TİP İlçe Başkanlığına seçilirken idare heyeti da şu adlardan oluştu;

Tahir Ozan, Kaan Şan, Şengül Mercan Sevinç, Tolga Avaz, Sevda Şıvga

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort