Türkiye Kart çıktı mı? Türkiye Kart ne zaman çıkacak, ne zaman kullanıma sunulacak?

Türkiye Kart çıktı mı? Son vakit gündemde olmakta olan Türkiye Kart hakkındaki maksimum merak edilmekte olan sorular içinde bulunuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafınca detaylarının açıklanmış olduğu kartın kullanıma sunulacağı tarih de merak edilenler arasında. Peki, Türkiye Kart çıktı mı? Türkiye Kart ne vakit çıkacak, ne vakit kullanıma sunulacak?

TÜRKİYE KART ÇIKTI MI?

Bakan Uraloğlu, yapmış olduğu yazılı açıklamada, Türkiye Kart Projesi’nde bütün ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden yaralanma imkanı sunulduğunu belirtti.

Uygulamanın 81 ilde yaygınlaştırılması için çalışmaların sürdüğüne işaret eden Uraloğlu, “Proje kapsamında amacımız, kent içi toplu nakliyat hizmetlerinin sunulmuş olduğu ulaşım sektöründeki bütün paydaşların dahil olacağı bir takas, switch, mahsuplaşma ve operasyon merkezinin kurulmasıyla Türkiye Kart’ı her alanda devreye almak, Türkiye Kart’ın ulaşım araçları, para transferleri, alış-veriş ve çoğu ihtiyaçlarda tek kart olarak kullanılabilmesini sağlamak.” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, Türkiye Kart’ın pilot uygulamasının Konya’da tamamlandığını bildirerek, İstanbul’da yeni havalimanı metro hattı entegrasyonunun da hazır olduğuna dikkati çekti.

TÜRKİYE KART NE İŞE YARIYOR?

Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane belediyeleriyle kontrat süreçlerinin de tamamlandığını vurgulayan Uraloğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı doğrultusunda 2023 sonuna kadar hedefimiz 6 ilde projeyi devreye almak. TCDD ve TCDD Taşımacılık tarafınca işletilen bütün raylı sistemlerde Türkiye Kart’ın devreye alınmasına yönelik çatı kontrat süreçleri de devam ediyor. GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarında kontrat sonrası entegrasyon süreçleri başlatılacak. İlerleyen süreçte öteki belediyeler ve operatörler, sisteme dahil edilerek, projenin yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Türkiye Kart Projesi ulaşım sektörüne mühim bir dönüşüm getirecek. Vatandaşlarımız daha kolay, süratli ve etkili bir halde ulaşım ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek.”

Yıl sonunda Rize dahil 6 ilde programa alınacak Türkiye Kart toplu ulaşımın yanısıra POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları, vergi, otopark ve taksi ödemeleri ile anlaşmalı iş yerlerinde, yemek ve meşrubat otomatlarında kullanılabilecek. PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, çevrimiçi kanallar, mobil tatbik ve anlaşmalı iş bölgeleri üstünden yükleme işlemleri de yapılabilecek.

Türkiye Kart Gündem Teknoloji Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort