Türkiye Kart PTT’den kaç günde gelir? Türkiye Kart uygulaması ne zaman çıkacak?

Türkiye Kart Ptt‘den kaç günde gelir ve Türkiye Kart uygulaması ne vakit çıkacağı merak ediliyor. 81 ilde yaygın hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıklayan Bakan Uraloğlu, “İlk adımı Konya’da attık. Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane’de, belediyeler ile kontrat süreçleri de tamamlandı.” dedi. Türkiye Kart Ptt‘den kaç günde gelir? Türkiye Kart uygulaması ne vakit çıkacak? Detaylar haberimizdedir…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart ile alakalı değerlendirmelerde bulundu. Tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden yaralanma imkânı sunan Türkiye Kart hakkında “Proje kapsamında amacımız, kent içi toplu nakliyat hizmetlerinin sunulmuş olduğu ulaşım sektöründeki bütün paydaşların dahil olacağı bir takas, switch, mahsuplaşma ve operasyon merkezinin kurulması ile Türkiye Kart’ı her alanda devreye sokmak. Türkiye Kart’ın ulaşım araçları, para transferleri, alış-veriş ve çoğu ihtiyaçlarda tek kart olarak kullanılabilmesini sağlamak.” diye konuştu. Türkiye Kart, Ptt‘den kaç güne geleceği ile alakalı hemen hemen bir izahat bulunmuyor.

Bakan Uraloğlu, “Konya’da yöntem altyapı süreçleri tamamlandı. İstanbul’da yeni havalimanı metro hattı entegrasyonu da hazır. Kayseri Büyükşehir, Yozgat ve Gümüşhane Belediyeleri ile kontrat süreci bitti. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı doğrultusunda 2023 yılı sonuna kadar hedefimiz 6 ilde projeyi devreye sokmak. TCDD ve TCDD Taşımacılık tarafınca işletilen bütün raylı sistemlerde Türkiye Kart’ın devreye alınmasına yönelik çatı kontrat süreçleri de devam ediyor. GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarında kontrat sonrası entegrasyon süreçleri başlatılacak. İlerleyen süreçte öteki belediyeler ve operatörler, sisteme dahil edilerek, projenin yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Türkiye Kart Projesi ulaşım sektörüne mühim bir dönüşüm getirecek. Vatandaşlarımız daha kolay, süratli ve etkili bir halde ulaşım ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek” diye konuştu.

Yıl sonunda 6 ilde kullanılmaya başlanacak olan Türkiye Kart, toplu ulaşım ile beraber POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri, taksi ödemeleri, yemek ve meşrubat otomatlarında kullanılabilecek. Ayrıca, PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, çevrimiçi kanallar, mobil tatbik ve anlaşmalı iş bölgeleri üstünden yükleme işlemleri de yapılabilecek.

Türkiye Kart Türkiye PTT Gündem Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort