Türkiye’de yakalanmıştı: Uyuşturucu baronunu sağ kolu ‘Kara Mamba’ iade edilecek

Interpol tarafınca kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Hollandalı Joseph Johannes Leijdekkers’ın sağ kolu olduğu ileri sürülen ‘Kara Mamba’ lakaplı Isaac Bignan, 13 Haziran 2023 tarihinde Isparta’da yakalanarak tutuklandı. 15 Eylül 2023 günü yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi kararıyla cezaevinden çıkan Bignan, Büyükçekmece’deki evinden kaçma hazırlığında olduğu suç duyurusunu alan polis ekipleri tarafınca aracına bindikten sonrasında yakalanmıştı. Gözaltına alınan Bignan ikinci kez tutuklanmıştı.

DHA’nın aktardığına göre Isaac Bignan’la alakalı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde iade isteği üstüne dava görüldü. Bignan’ın avukatları da duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, ev hapsini ihlal etmiş olduğu gerekçesiyle ikinci kez tutuklanan Isaac Bignan’ın tutukluluğuna meydana getirilen itirazın üst mahkemece reddedildiğini belirtti.

‘HOLLANDA’YA GERİ DÖNMEK İSTEMİYORUM’

İade talebine dair laf verilen Isaac Bignan, “Hollanda’ya geri dönmek istemiyorum. Bu suçlamanın içerisinde olmak istemiyorum. Tekrar yargılama şansını vermeleri olası değil” dedi. Ev hapsi verilen fakat adli denetim şartını ihlal etmiş olduğu iddiasıyla tutuklanan Bignan’a tutuklanmasına karşı diyeceği sorulması üstüne de “Tahliyemi istek ederim. Son tahliye edildiğimde avukatlarıma eve gitmiştim. Telefonumu ve birtakım şahsi eşyalarımı unutmuştum. Onları almak için gitmiştim. Arabaya geldiğimde dışarıda bir vaziyet vardı. Arabaya bindim. Avukat kapıyı kapattı. Sonra ne olduğuna bakmak için gitti. 1-2 saniye içerisinde tutuklandım. Benim gitmeyi istediğimi söylediler doğru değildir. Şoför koltuğunda kimse yoktu. Evimin kapısı açıktı” dedi.

Bignan’ın avukatlarından Fehim Güneş de vaka günü müvekkillerinin yanısıra olduklarını ve ev hapsinin hemen hemen icrasına başlanmamış bulunduğunu anlatım ederek “Avukat olarak evine sağ salim teslim ettik. Bizim üzerimizden firar etmesine izin verecek değiliz. Adli denetim şartı ihlal edilmemiştir” dedi. Bignan’ın öteki avukatı da müvekkillerinin kaçma amacı olmadığını, ülkesine iade edilmemesini ve tutuksuz yargılanmasını istek etti.

SAVCI İADESİNİ TALEP ETTİ

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında Bignan’ın iade edilmesini ve tutukluluğunun devamını istek etti. Mütalaaya karşı laf verilen Isaac Bignan ise “Ne diyebileceğimi bilmiyorum. İade edilmek istemiyorumö dedi. Son lafı sorulan Bignan, “Hayatım burada, akrabalarım burada. İade edilmek istemiyorum. Süreç tutuksuz şekilde devam etsinö diye konuştu. Bignan’ın avukatları da mütalaayı kabul etmediklerini belirterek iade şartlarının oluşmadığını ileri sürdüler.

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, Isaac Bignan’ın kendi ülkesi Hollanda’da 12 sene hapis cezasına çarptırıldığını belirterek iadesine karar verdi. Hüküm kesinleşince kararın infaz için Adalet Bakanlığına gönderilmesine kabul eden heyet, kaçma şüphesi sebebiyle tutukluluğunun devamına da hükmetti.

Ne olmuştu?

Interpol tarafınca kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Hollandalı Joseph Johannes Leijdekkers’ın sağ kolu olduğu ileri sürülen ‘Kara Mamba’ lakaplı Isaac Bignan, 13 Haziran 2023 tarihinde Isparta’da yakalanarak tutuklandı. 15 Eylül 2023 günü yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi kararıyla cezaevinden çıkan Bignan, Büyükçekmece’deki evinden kaçma hazırlığında olduğu suç duyurusunu alan polis ekipleri tarafınca aracına bindikten sonrasında yakalandı. Gözaltına alınan Bignan ikinci kez tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort