Türkler Instagram’da aylık 21 saat vakit geçiriyor

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, toplumsal medya platformu Instagram’ın 40 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Türkiye’de ilk başta yer aldığını belirterek, “Ayda Instagram’a 21 saat, WhatsApp’a 11 saat harcanıyor. Bunlar oldukça büyük rakamlar.” dedi.

Eraslan, Türkiye’de nüfusun yüzde 80’inin toplumsal medya ağlarında oldukça yoğun vakit geçirdiğini söyledi.

Özellikle 18 yaş üzeri gençlerin yüzde 95’inin toplumsal ağlarda vakit harcadığını, 60 yaş üzeri bireylerde de bu oranın yüksek bulunduğunu anlatım eden Eraslan, “Türkiye’de 40 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Instagram ilk başta yer alıyor, bunu WhatsApp, Twitter ve YouTube takip ediyor.” diye konuştu.

Sosyal medyada vakit masraf bakımından dünyada Türkiye’nin 15. sırada yer aldığını dile getiren Eraslan, “Ayda Instagram’a 21 saat, WhatsApp’a 11 saat harcanıyor. Bunlar oldukça büyük rakamlar.” dedi.

“DİJİTAL GÖÇ ÇOK ZOR SEYREDİYOR”

Yeni toplumsal medya platformlarının da gündeme geldiğine değinen Eraslan, şunları kaydetti:

“Twitter’in karşısına yeni tatbik ‘Threads’ geldi fakat sönümlendi. Herkesin Threads’a geçeceği söylenirken dijital alışkanlıkları dikkatsizlik ettiler. Twitter’ın takip edenleri şu anda arttı. Threads’a gidenler, yeniden geri döndü. Dijital göç oldukça zor seyrediyor. Yıllarca kullandığınız Twitter’ı, binlerce takipçiyi bırakıp diğer bir yere göç etmek oldukça riskli. Dijital alışkanlıklarımız kalıcı oluyor.”

Metaverse ve suni zeka sistemlerinin toplumsal medyayı da etkileyeceğini özetleyen “Örneğin sabah birtakım hususları komut olarak vereceksiniz. ‘Saat 12.00’de eğitim hakkında tweet at’, ‘Saat 15.00’te yiyecek tweeti at’ gibi. Bu komutları suni zekaya verdikten sonrasında sizin tweet atmanıza gerek kalmayacak. Otomatik şekilde bu tarz şeyleri yayınlayacak. Gelecekte suni zekanın toplumsal medya alanında oldukça büyük etkilerini göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort