TUSAŞ’ta uçma heyecanı yaşandı

Bağcılar Belediyesi tarafınca belirlenen 23 öğrenci, Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’le beraber Ankara’ya geldi. Çocukların TUSAŞ gezisine, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil eşlik etti. Demir ve Kotil çocuklarla söyleşi edip, sorularını yanıtladı daha sonra onlarla beraber helikoptere binip Ankara turu attı.

İsmail Demir, basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, çocuklar heyecanına ortak olduklarını söyledi. “Bugünün çocukları, yarının büyükleri.” diyen Demir, bugünün evlatlarının talihli bulunduğunu anlatım etti. Demir, “Uçak mühendisliği talebesi olarak ikinci, üçüncü sınıftan sonra tayyare görebilmiştik. Çocuklar bu yaşta bu fırsatları elde ediyor. Ufukları açılsın, hangi meslekleri seçecekleri kendilerine bağlı fakat teknoloji nedir, ülkemizde neler yapılıyor, bunlara dokunmak, görmek oldukça önemli. İletişim çağlarında çoğu şeye çevrimiçi erişebiliyorlar fakat bilfiil görmek farklı.” diye konuştu.

TUSAŞ ve öteki müdafaa sanayisi şirketlerinin kapılarının öğrencilere aleni bulunduğunu dile getiren Demir, şunları kaydetti:

“Dokunmak, görmek, ideallerinin ona göre şekillendirmek ve geleceğe hazırlanmak önemli. Türkiye’nin oldukça daha hoş yerlerde olacağını, bu evlatlarımızın omuzlarında oldukça daha hoş bölgelere yükseleceğini bekliyoruz, umuyoruz, dua ediyoruz, onlara güveniyoruz. Allah’ın izni ile geleceğimiz bu çocuklarımız vasıtası ile oldukça parlak.”

Savunma sanayisinin teknolojinin itici gücü olduğuna işaret eden Demir, heves oluşturmaya, insan kaynağını bu yaşlardan yetiştirmeye başlamaya azimli olduklarını söyledi. Demir, bu çabaları değişik seviyelerde sürdürdüklerini belirterek “İş yapma, başarma heyecanını tüm gençliğimize, ülkemize yaymayı arzuluyoruz. Potansiyel enerjiyi kinetiğe çeviriyoruz. Oradan inşallah oldukça hoş sonuçlar alacağız.” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de ev sahipliği için Demir ve Kotil’e teşekkür etti. Öncelikle evlatların ve gençlerin Belediye Başkanı olmak istediğini dile getiren Özdemir, etkinliğe çocuklarla katılmaktan, onlarla uçmaktan oldukça keyif aldığını söyledi.

– HEDEFİ MARS’A GİTMEK

Etkinliğe katılan ikinci derslik talebesi Eymen Efe, helikoptere binmenin hoş bulunduğunu ve yeniden uçmak istediğini dile getirdi. 7 yaşındaki Eymen, büyüdüğünde Hava Kuvvetlerinde subay olmak istediğini belirtti.

Dördüncü derslik talebesi Eylül Aydın da ilk kez uçtuğunu ve uçmanın oldukça hoş bulunduğunu anlatım ederek “İlk başta düşüyor gibi oldu, sonra bir şey olmadı. Tekrar uçmak isterim. İlerde öğretmen olmak istiyorum.” dedi.

Birinci derslik talebesi Sümeyra ise “Helikopter oldukça güzeldi. Yukarda oldukça hoş şeyler gördüm. Korkmadım. Büyüdüğümde Mars’a gitmek istiyorum.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort