UEFA WOMEN’S U17 BURDUR’DA BAŞLIYOR

MAKÜ İstiklal Stadyumunda gerçekleştirilecek turnuvanın ilk karşılaşması Türkiye ile Moldova içinde 6 Ekim’de oynanacak. İkinci karşı karşıya gelme 9 Ekim’de Moldova-Estonya içinde üçüncü karşı karşıya gelme ise 12 Ekim’de ise Estonya-Türkiye içinde gerçekleşecek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, MAKÜ spor tesislerinde kampa giren U17 Kız Milli Takımını ziyaret etti.

Rektör Dalgar, Avrupa Şampiyonası B Liginde savaşım eden ve UEFA WOMEN’S UNDER 17 karşılaşmaları kapsamında MAKÜ spor tesislerinde kampa girerek antrenman yapan U17 Kız Milli takımını ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Burdurlu Hemşehrilerimizi Milli Maçımızı İzlemeye Davet Ediyorum

Üniversite olarak ulusal ekibi ağırlamaktan saadet duyduklarını belirten Rektör Dalgar, 1. tur maçlarında Moldova ve Estonya ile karşılaşacak olan U17 Kız Milli Takımının karşılaşmasına bütün Burdurluları çağrı etti. Rektör Dalgar, mevzuyla alakalı yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi:

Üniversitemizin kuvvetli spor alt yapısı ve üniversite olarak gene bizim belirlemiş olduğumuz sporcu yetiştirmeye katkı kapsamında kamp yapan takımlarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor. Özellikle ulusal ekip düzeyinde tesislerimizin alaka görüyor olması bizi ilaveten sevinçli ediyor. Çünkü ulusal ekip hepimizin titiz noktası. Bu açıdan UEFA kupasının üniversitemiz tesislerinde yapılıyor olması coşku verici. Cuma günü bütün Burdurlu hemşerilerimizi saat 15.00’te üniversitemiz içerisindeki İstiklal Stadyumuna ulusal takımımızı desteklemeye çağrı ediyorum. 15 bin benlik stadyumumuzu doldurup ulusal takımıza yardımcı olmak istiyoruz. Az ilkin yöntem heyetten aldığım bilgilere göre Türkiye’de bu kapsamda tek tesis federasyona ait Riva Tesisleri. Bize anlatım ettiklerine göre İstiklal Yerleşkemizde bulunan bu tesisimizin Riva tesislerinden daha iyi olduğu, derli toplu bir organizasyon içinde yönetildiği, hizmet kalitesinin yüksek olduğu şeklinde geri dönüşler aldık. Bundan kaynaklı oldukça sevinçli oldum. A takımları ve süper lig takımlarının gelecek yıllarda Burdur’da kamp yaparak maçlarını burada yapabilmeleri amacıyla stadyumumuzun standartlara makul hale gelmesi için de çalışmaları başlatıyoruz. Kamera ve fer sistemi hakkında federasyonun birtakım kriterleri var, bu eksiklikleri de tamamladıktan sonrasında gelecek yıllarda Burdur’u spor turizminin mühim bir merkezi haline getirmek istiyoruz. Üniversite olarak bu alana katkı sağlamak istiyoruz.”

Spor Bilimleri Fakültesi, Türkiye’de Başka Hiçbir Üniversitede Olmayan İmkanlara Sahip

Üniversite olarak öğrencilere mühim bir imkân sağladıklarının belirten Rektör Dalgar, spor turizmine ve sporcu yetiştirmeye verecekleri destekleri şu şekilde anlattı:

Bizim bakışımız yalnızca spor turizmi potansiyelinin artması değil onun ötesinde spor bilimleri fakültemizin merkezinde olduğu sporcu yetiştirmeye katkı misyonu. Burada öğrencilerimiz, gelen ustalaşmış ekipler eşliğinde tatbiki eğitimler yapma, onların hazırlık antrenmanlarına eşlik etme imkânı buluyorlar ve bu yönüyle spor bilimleri fakültemiz Türkiye’de diğer hiç bir üniversitede olmayan bir imkana sahip. Onun ötesinde sporcu yetiştirme inceleme merkezimizde gene spor bilimi üstüne Ar-Ge çalışmaları yapıyor. Artık spor alanı yalnızca sporcuların bireysel kabiliyetleriyle başarı elde edecek bir noktadan uzaklaşıyor. İşin içerisine spor bilimi dediğimiz mühim bir alan var. Ar-Ge çalışmalarımız var. Tamamen ilmi tekniklerle yeni yöntemler tecrübe etmek üzere sporda başarı mümkün. O yönde de gene ülke sporuna katkı sağlamak anlamında üniversite olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Ayrıca idare olarak spor turizmi ve sporcu yetiştirmeye katkıyı kendimize bir misyon, bir odak olarak belirledik. Bu odağın bir gereği şeklinde de çalışmalarımız devam edecek. Ben herkesi hem Burdur hem de yöre şehirlerden ulusal takımızı desteklemeye çağrı ediyorum. İnşallah hoş bir maç olur ve ulusal takımımızı bu UEFA Turnuvasından etkin bir sonuç ile uğurlarız.

U 17 Kız Milli Takımı oyuncusu Ecem Öztürk, MAKÜ Spor Tesislerinde olmaktan duydukları heyecanı dile getirerek “Karşılanmamız oldukça iyiydi, oldukça sevinçli olduk. Saha ve tribün anlamında şartlar oldukça iyi. Maçımıza, ulusal genç yıldızlarımıza desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

Milli oyuncu İlayda Tali ise “Önümüzde mühim iki maçımız var. Buna hazırlanıyoruz. A ligine çıkmayı planlıyoruz ve inşallah çıkacağız. Burdur’un desteğini bekliyoruz. Her şey için oldukça teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Antrenör Begüm Üresin ise uzun zamandır U 17 Milli Takım maçlarına hazırlandıklarını belirterek “Bu 3. kampımız, resmi maçlarımızı burada oynayacağız. Çok hoş bir tesisteyiz. Şartlarımız oldukça iyi. Bunlar için teşekkür ediyoruz. Buradaki hedefimiz gerçekleştireceğimiz iki maçımızı da alıp B liginden A ligine çıkmak. Takımda hava oldukça iyi, birbirlerini oldukça seven ve arkadaşlık düzeyleri oldukça yüksek. Kızlarımızın amacı maçları almak. Türkiye’de hanım futbolu gelişiyor. Daha önceki maçlarda halkın ilgisi yüksekti. Burdur’dan da aynı desteği bekliyoruz. Tüm halkını bu maçlarımıza bekliyoruz.” dedi.

MAKÜ İstiklal Stadyumunda gerçekleştirilecek turnuvanın ilk karşılaşması Türkiye ile Moldova içinde 6 Ekim’de oynanacak. İkinci karşı karşıya gelme 9 Ekim’de Moldova-Estonya içinde üçüncü karşı karşıya gelme ise 12 Ekim’de ise Estonya-Türkiye içinde gerçekleşecek.

1 2 3 4

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort