Üniversite 2. tercihler ne zaman 2023? 2023 ikinci tercihler, ek tercihler ve ek yerleştirmeler ne zaman?

2023 YKS ek yerleştirme müracaat tarihleri, ÖSYM’nin imtihan takvimine göre belirlenecek. Şimdi bütün gözler, YKS’nin ikinci yerleştirme tarihlerine çevrildi. Üniversite ikinci yerleştirme süreci 2023 için geri sayıma başladı. İlk yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının sonrasında üniversite kayıt işlemleri, 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri içinde yapılacak. Ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptırmayan adayların yerine boş kalan kontenjanlar belirlenecek. Sonrasında ise YKS ek tercih başvuruları gerçekleştirilecek. Peki, Üniversite 2. tercihler ne vakit 2023? 2023 ikinci tercihler, ek tercihler ve ek yerleştirmeler ne zaman? Detaylar haberimizdedir…

ÜNİVERSİTE 2. TERCİHLER NE ZAMAN 2023?

Bu senenin ikinci tercih takvimi, hemen hemen Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafınca paylaşılmadı. YKS ek tercih takvimi, üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan sonrasında duyurulacak.

2023-2024 eğitim tedris yılında, üniversite kayıtları 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri içinde gerçekleştirilecek. Kayıtların tamamlanmasının sonrasında boş kontenjanlar belirlenecek ve ÖSYM tarafınca ek tercih kılavuzu hazırlanacak. Geçtiğimiz senenin YKS ek tercih işlemleri 7-13 Eylül 2023 tarihleri içinde yapılmıştı. Bu sene da benzer şekilde Eylül ayının ikinci haftasında ek tercih işlemlerinin başlaması bekleniyor.

2023 İKİNCİ TERCİHLER, EK TERCİHLER VE EK YERLEŞTİRMELER NE ZAMAN?

Üniversite kayıtları tamamlandıktan sonra, ÖSYM tarafınca hazırlanan ek tercih kılavuzu adaylarla paylaşılacak. Kılavuzda, üniversitelerin aktüel kontenjanları ve taban puanları gibi mühim bilgiler yer alacak. Adaylar, üniversitelerin hususi koşullarını ve öteki şartlarını dikkatlice izleyerek ek tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Adaylar, ek tercihlerde en çok 24 üniversite tercih etme hakkına haiz olacaklar. 2023-YKS ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, adayların 2023-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir. Ancak 2023-YKS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih hakkına haiz olmayacaklardır. Kayıt yapmayan adayların yerine kalan boş kontenjanlar ise YKS ek tercih kılavuzu ile açıklanacaktır. Adayların tercih kılavuzunu beklemesi önemlidir.

Üniversite 2. tercihler ne vakit 2023? 2023 ikinci tercihler, ek tercihler ve ek yerleştirmeler ne zaman?

Serhıldan Hülakü

YKS Sonuçları YKS Adayları YKS Sınavı YKS Gündem Eğitim Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort