Üniversite kayıtları ne zaman 2023? Üniversiteye nasıl kayıt olunur, Online kayıt ne zaman başlıyor?

Temmuz’da 2023 YKS imtihan sonuçlarının açıklanmasının sonrası, ÖSYM’nin resmi web sitesinde 2 senelik ve 4 senelik programların taban puanlarının bulunduğu 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu üniversite adaylarına sunuldu. Peki, Üniversite kayıtları ne vakit 2023? Üniversiteye iyi mi kayıt olunur, Online kayıt ne vakit başlıyor?

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN 2023?

YKS sonuçlarına göre bir uygulamaya kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu sene 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri içinde yapılacak.

ÜNİVERSİTEYE NASIL KAYIT OLUNUR, ONLINE KAYIT NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yerleşen adaylar e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecek.

Elektronik kayıt talebe için mecburi olmayıp isteğe bağlıdır.

Aşağıdaki listede üniversiteye kayıtta olası istenen belgeler bulunmaktadır.

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan almış olduğu diplomanın özü ya da onaylı örneği ya da yeni tarihindeki mezuniyet belgesi

b) Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında öteki bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı bulunduğunun belirleme edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir uygulamaya kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim mezuniyet belgesinin özü olmadan da kaydı yapılarak daha ilkin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu malumat teyit edilecek.

c) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş fakat alanı diplomasında ya da mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun bulunduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul ismi olarak, diplomayı düzenleyen merkezin ismi yazıyor)

ç) Yükseköğretim kurumları tarafınca istek edilmesi halinde 12 tane 4,5 santimetre x 6 santimetre boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim tutarının ödenmesi hakkında belge

e) Kayıttan ilkin tespit edilip üniversite tarafınca duyuru edilecek öteki belgelerin özü ya da üniversite onaylı suretleri

Gündem Eğitim Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort