Ünlü Analistlerden Bomba Tahmin! Altın Bu Düzeyleri Görebilir, Hazırlıklı Olun

Geçtiğimiz haftalarda dinamik anlar yaşaya altın tutarları ABD’den gelen datalarla ile düşüşe geçmişti. Amerika Merkez Bankası’nın (FED) sıkı para siyasetlerinden vazgeçeceğine dair söylentiler fiyatların düşmesine niçin oldu ama bu düşüş kısa sürdü. Yeni haftayla beraber altın tutarları da yükselişe geçti. Pekala altın tutarları yükselişlere devam edecek mi? Altın alınmalı mı, satılmalı mı? Uzman ekonomistler piyasadaki son dakika gelişmelerini yorumlayarak altın için öngördükleri seviyeyi açıkladılar.

“ALTIN FİYATLARINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK”

Geçtiğimiz hafta Cuma günü spot altın yüzde 1,5 oranında düşüş yaşamıştı. Yaşanan düşüşün akabinde piyasaları pahalandıran TD Securities emtia stratejisi lideri Bart Melek, Fed’in agresif para siyasetlerine devam edeceğini belirterek şu tabirleri kullandı:

“Altın son vakitlerde Fed’in şahinlikten güvercinliğe geçeceği niyetiyle ralli yapmıştı. Lakin istihdam dataları Amerika iktisadının kuvvetli bulunduğunu gösteriyor. Bu durumun Fed’in daha agresif bulunmasına niçin olması mümkün. Bu da altın için kafi bir hikâye değil.”

ALTIN FİYATLARININ BAHTINI BELİRLEYECEK

Jeopolitik risklerin hala altın fiyatlarında mühim bir baskı oluşturduğunu belirten Bart Melek, haftaya açıklanacak olan Amerika tüketici tutarları bilgilerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Jeopoitik konularda bir POP-UP olursa, bu dibine destek olacak. Fakat daima bir ralli olmayacak. Altın tutarları için bir sonraki katalizör, önümüzdeki hafta Amerika Tüfe verisi olacak.”

“1800 DOLARLA SINIRLANDIRACAKLAR”

Artan enflasyon detayları ve ürem kararlarının altın fiyatlarını etkileyeceğini belirten Kinesis Money piyasa analisti Rupert Rowling, “Pozitif istihdam tablosu, FED’e ekonomiyi resesyona sokma riski olmadan ürem oranlarını yükseltmesi için daha çok alan sağladı. Bu nedenle altının üst taraflı çıkarları büyük ihtimalle 1.800 dolarla sınırlanacak.” açıklamasında bulundu.

“BUNLARDAN GÜÇ ALABİLİRLER”

Başka bir analist uzmanı olan FXTM analisti Lukman Otunuga, Amerika Merkez Bankası’nın (FED) sert ürem artışlarının altın fiyatlarını derinden etkileyeceğini belirterek, “Fed’den daha agrasif artış olasılığını iyi mi artıracağı düşünülürse, kuvvetli bir istihdam tutanağı altın için berbat haber. Altın boğalar, sakinlik kaygılarından, Avrupa’a süren jeopolotik risklerden ve Amerika ile Çin ortasındaki tansiyonlardan güç alabilir.” tabirlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort