Unutkanlığa iyi gelen besinler neler? Hangi besinler unutkanlık için faydalıdır?

Unutkanlık için hafızanın kuvvetlenmesine destek birtakım besinler mevcut. İbn-i Sina El-Kanun fi’t-Tıb adlı kitabında hafızayı kuvvetlendirerek unutkanlığı iyi gelen birtakım gıdaları önermiştir. Peki, unutkanlığa iyi gelen besinler neler? Hangi besinler unutkanlık için faydalıdır?

Hafızayı güçlendirmeye destek olabilen birtakım besinler, unutkanlık riskini azaltabiliyor

Unutkanlık sorunu birçok değişik nedenden kaynaklı ortaya çıkabilir. Ayrıca aşırı unutkanlığın temelinde vitamin eksiklikleri ve hormon dengesizlikleri de olabilir. Bunun yanı sıra yaşa ve değişik nedenlere bağlı olarak Alzheimer gibi sıhhat problemleri da ortaya çıkabilir. Ancak hafızayı kuvvetlendirebilen birtakım besinler sayesinde, unutkanlık riskinin azaltılması sağlanabilir.

UNUTKANLIĞA İYİ GELEN BESİNLER NELER?

Hafızanın kuvvetlendirilmesi, unutkanlık riskinin azaltılmasında faydalı olabilir. Ayrıca hafızanın kuvvetlendirilmesi konusu ile ilgili birtakım besinler ön plana çıkabiliyor. Nitekim ceviz, unutkanlık sorununa karşı faydalı olarak biliyor.

Unutkanlık sorununa faydalı olabilen ceviz; omega-3 ve 6 yağ asitleri, fosfor, potasyum, kalsiyum ve demir açısından varlıklı olarak biliniyor. Ayrıca güçlü bir bellek için öneri edilebilen ceviz, unutkanlık problemine karşı faydalı olabiliyor.

Yaban mersini ve yağlı balıkların unutkanlık problemine karşı faydalı olduğu söyleniyor.

İBN-İ SİNA’NIN UNUTKANLIK ÖNERİSİ

İbn-i Sina, El-Kanun fi’t-Tıb adlı kitabında hafızayı kuvvetlendirebilen gıda önerilerinde bulundu. Nitekim İbn-i Sina’nın hafızayı güçlendirme konusu ile ilgili öneri etmiş olduğu gıdalardan biri zencefil olarak ön plana çıkabiliyor.

Zencefil: İbn-i Sina’nın asırlar öncesinden önerilmiş olduğu zencefil, hazım sisteminin kolaylaşmasına faydalı olabiliyor. Ayrıca hafızanın kuvvetlendirilmesi konusu ile ilgili da faydalı olabiliyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort