Uykudaki Bitcoin Balinası Uyandı: Binlerce BTC’yi Taşıdı!

En son on-chain araştırmalar, bir Bitcoin balinasının, 3 sene sonrasında tekrar harekete geçtiğini vurguladı. İşte detaylar…

Bitcoin balinası, 140 milyon dolar taşıdı

Olayların muazzam bir halde gelişmesiyle, üç yılı aşkın bir süredir hareketsiz kalan bir Bitcoin (BTC) adresi 8 Ekim’de hayata geri döndü ve kripto para topluluğunda şok dalgaları yarattı. Haziran 2020’de Bitcoin alan adres, yalnızca üç saat ilkin bir anda 140 milyon dolar tutarındaki aşağı yukarı 5.000 Bitcoin’i iki yeni adrese taşıdı. Bu ilgi cazibeli olay, son aylarda kış uykusundan çıkan ve bu büyülü sahiplerin niyetleri ve kimlikleri ile ilgili yoğun spekülasyonlara niçin olan bir takım uyuyan Bitcoin adresinin sonuncusu.

Atıl haldeki Bitcoin adreslerinin tekrar canlanması kripto para piyasasında tekrarlanan bir tema haline geldi. Özellikle, bu hareketsiz adres üç sene süresince etken değildi, yalnızca etken hale geldi ve mühim bir aktarım başlattı. Uzmanlar bu tür vakaları açıklamak için muhtelif kuramlar ortaya attı. Bu senenin Ağustos ayında, Bitcoin’in ilk günlerine dayanan ve büyük ihtimalle yaratıcısı Satoshi Nakamoto ile bağlantılı olan bir adresin aşağı yukarı 13 senelik uyku halinden sonrasında tekrar etken hale gelmesiyle kripto dünyası şaşkına döndü. Adres, o sırada aşağı yukarı 29,7 milyon dolar değerinde olan 1.005 BTC’yi muazzam bir halde aktarım etti.

Birçok adres hareket halinde

Benzer şekilde, Eylül ayında, 56,3 milyon dolar değerinde aşağı yukarı 2.100 BTC tutan bir diğer hareketsiz adres, neredeyse altı senelik hareketsizliğin sonrasında tekrar etken hale geldi. Bu adresin ilk para yatırma prosedürü Ekim 2017’de, Bitcoin’in fiyatı mühim seviyede düşükken gerçekleşmişti. Ocak ayında, 3,5 senedir hareketsiz olan bir adres, o dönemde muazzam bir halde 252,5 milyon dolara eşdeğer bir miktar olan 15.000 BTC’nin tamamını taşıdı. Hareketsiz Bitcoin adreslerinin bir anda tekrar etken hale gelmesi kripto topluluğu içerisinde bir takım teorinin ortaya atılmasına niçin oldu.

Bazıları özgün sahiplerin Bitcoin’in kıymet kazanmasından faydalanıyor olabileceğini öne sürüyor.  Diğerleri varlıklarını tekrar tahsis ediyor olabileceklerini düşünmekte.  Bu mühim transferlere rağmen, Bitcoin’in fiyatı üstündeki genel tesir nispeten sessiz kaldı. Şu an itibariyle BTC, yalnızca yüzde 0,3’lük marjinal bir değişimle 27.931,81 dolardan prosedür görüyor. Bu da kripto para biriminin mühim balina hareketleri karşısındaki direncini gösteriyor. Bu hareketsiz adresleri çevreleyen gizem, kripto dünyasının hayal enerjisini yakalamaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort