Üzerlik tohumu nedir? Üzerlik tohumu faydaları neler?

Nazar otu olarak malum üzerlik otu kötülükleri uzaklaştırmak ve nazarı bozmak için yakılmaktadır. Üzerlik otunun sağlığa da birçok yararı bulunmaktadır. Peki, üzerlik tohumu nedir? Üzerlik tohumu yararları neler?

ÜZERLİK TOHUMU NEDİR?

Üzerlik tohumu halk dilinde nazar otu olarak da bilinen, beyaz çiçekli bir bitkidir. Otsu bir nebat olan bu tohum, çay şeklinde tüketilir. Aynı şekilde yakılan bu otun, nazarı almış olduğu ve kötülükleri uzaklaştırdığına inanılır.

Tohumdan elde edilen olan yağlar, tıbbi açıdan da tedavi adına kullanılmaktadır.

ÜZERLİK TOHUMUNUN FAYDALARI NELER?

Üzerlik tohumunun yararları;

– Üzerlik tohumu, üst teneffüs sistemi için olabildiğince yararlıdır. Bilhassa burun tıkanıklığı açısından çok etkilidir.

– Stres ve depresyon gibi negatif durumları önlemektedir.

– Antioksidan etkilere haiz olduğundan; grip, nezle, burun tıkanıklığı gibi birçok hastalığın oluşmasını engeller. Oluşan hastalıkların daha kısa zamanda iyileşmesine imkân tanır.

– Hormonların sıhhatli bir halde salgılanmasına yardım eden bu tohum, özellikle tane döneminin düzensizliğini giderir. Bu dönemde ağrı ve sancı yaşayanların, tohumun çayını içmesi negatif tesirleri hafifletecektir.

– Saç ve saç derisini müspet şekilde etkileyen üzerlik tohumu, saçın köklerini güçlendirip, süratli uzamasına destek olur.

– Bağırsakların sıhhatli bir halde çalışmasına yardım eden bu tohum, bağırsaklarda oluşan parazit, bakteri ve kurtların yok bulunmasına yardımcıdır.

– Strese bağlı olarak yaşanmış olan uyku problemleri ve baş ağrılarını da çözmektedir.

– Üzerlik tohumu çayı, devamlı şekilde tüketildiğinde hafızayı güçlendiren bir tesir oluşturmaktadır. Bunların yanı sıra üzerlik tohumunun insan bedeninde oluşan iltihaplanmaların çok daha süratli iyileşmesine imkan sağlar.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort